Big Country

Det skotske gitarrockbandet Big Country er klart for Rootsfestivalen 2017. Bandet hadde en megahit med sitt første album ”The Crossing”, og har solgt plater i millioner.

Big Country ble stiftet i Dunfermline i Skottland av vokalist Stuart Adamson og gitarist Bruce Watson. De delte en visjon om melodisk gitarrock, harmonier og gode tekster, og lyden ble endelig formet da trommeslager Mark Brzezicki og bassist Tony Butler sluttet seg til seinere på sommeren. Etter mer enn 30 år holder de fortsatt koken, med unntak av et sju års opphold på 2000-tallet. Big Country gjør konserter over hele verden, og skal til sommeren ut på sin Biographytour.

Big Country fikk et massivt gjennombrudd over hele verden med ”The Crossing” i 1983, og tre av singlene fra albumet solgte over to millioner eksemplarer og ga bandet tre prestisjefylte Grammy-nominasjoner i USA.

Suksessen fortsatte i 1984 med utgivelsen av albumet ”Steeltown”, som inneholdt flere hitsingler. Albumet nådde 1. plass på engelske hitlister. Året etter opptrådte de på Live Aid i London, som ble vist for TV-publikum over hele verden.

I 1986 kom deres neste suksess med albumet ”The Seer” som inneholdt bandets største hit i United Kingdom, ”Look Away”. Den toppet også listene i Irland. Innen begynnelsen av 90-tallet hadde Big Country solgt mer enn fem millioner plater. Totalt har det blitt ti studioalbum, det siste kom i 2013.

Big Country har vært gjesteartist på to Europa-turnéer med Rolling Stones, ”Voodoo Lounge” i 1995 og ”Bridges of Babylon” i 1998. De har også vært support for Jommy Page og Robert Plant fra Led Zeppelin og spilt sammen med Ray Davies fra The Kinks på Glastonbury-festivalen. De har spilt et par ganger på Isle of Wight-festivalen foruten en hel rekke engelske og utenlandske festivaler.

Til sommeren er det Rootsfestivalen som skal føyes til bandets festivalliste, og vi gleder oss til å høre skotsk kvalitetsrock fra hovedscenen. Big Country består i dag av gitarist Bruce Watson og trommeslager Mark Brzezicki fra den originale besetningen. I tillegg er vokalist Simon Hough, gitarist Jamie Watson og bassist Scott Whitley med i Big Country.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere