Bjørn Eidsvåg

En av Norges mestselgende artister, Bjørn Eidsvåg, er klar for til Rootsfestivalen i sommer. Siden oppstarten i 1971, har den folkekjære artisten skrevet seg grundig inn i norsk musikkhistorie.

Bjørn Eidsvåg er fremdeles en av Norges mest mestselgende artister. Samtlige av albumene hans etter 1996 har vært på toppen av salgslistene året de ble utgitt. Det at Bjørn er utdannet prest, og i sin tid arbeidet innen psykiatrien, har i stor grad påvirket låtene hans og hans evne til å formidle dem på. Gjennom hele karrieren har Bjørn stått på retten til å si hva man vil, uavhengig av livsynsbåser. Med sine tekster og sin musikk, har han et sterkt ønske om å kommunisere med publikummet sitt om alle aspekter ved det å være et tenkende menneske. Tro, tvil, kjærlighet og anger.

Noe av nøkkelen til Bjørns massive popularitet, kan tilskrives hans omfattende turnévirksomhet helt fra han startet karrieren. Fra 80-tallet og frem til i dag, har Bjørn spilt omlag 80 konserter hvert år i Norge og Danmark, og opparbeidet seg et svært dedikert publikum. Dette manifesterte seg med prosjektet Klassisk Bjørn Eidsvåg med Kringkastingsorkestret, som ble årets mestselgende album her i landet.

Nysgjerrighet og åpenhet overfor andres musikalske uttrykk har gjort at Bjørn Eidsvåg har samarbeidet med en rekke kjente musikere og artister både i Norge, Sverige og Danmark. Da Bjørn fylte 60 år fikk han sågar sitt eget hyllestalbum, ”Bauta”, der en rekke artister hadde spilt inn sine egne versjoner av låtene hans.

Vi gleder oss til et gjenhør med den folkekjære artisten!

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere