By the Way

By The Way var på slutten av 80- og tidlig 90-tall Brønnøysunds svar på Rolling Stones.

Bandet som besto av Rune Brennvik, Bertil Bertelsen, Olav Nygård, Knut Atle Hopen, Per Arne Nygård og Torkel Buarøy bodde nærmest på øvingslokalet på Toft og anså seg selv som unge rockere som skulle leve av musikken. Under mottoet «The horniest band in the world» satte de standaren for det som var den tøffeste rocken i byen. Det florerte med fester i omegn og på mange av disse var det nettopp BTW som sto for underholdningen.

I 1993 ga også bandet ut en EP under navnet «Hard Luck» og den ble spilt inn i Studio1 i selveste Oslo. De første årene besto bandet av medlemmene som nevnt tidligere, men etterhvert sluttet Torkel og Knut Atle og inn kom Geir Ormøy på trommer og Tommy Brennvik, og bandet fortsatte sin ferd mot verdensherredømmet. Så kom voksenalderen. Medlemmene ble spredd grunnet jobb eller utdanning, og bandet ebbet med dette ut i det store intet.

Men, nå som det blir et aldri så lite comeback får altså supergenerasjonen som levde på den tiden BTW var store, oppleve de lokale megahitene som BTW sto for nok en gang. «You», «Naked eyes», «Hold on» og mange flere sanger som ble nynnet på i dagevis av alle helg etter helg, skal nå fremføres igjen og denne gangen i sikkert mer ryddige former. Bandmedlemmene har blitt voksne selv om de alle ser ut som de gjorde på 90-tallet og arkivet er åpnet for fri ferdsel slik at alle igjen kan lene seg tilbake og kjenne på ungdomstiden igjen…om så bare for en stakket stund.

By The Way gleder seg, og kanskje er det starten på en ny storhetstid!

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere