Donkeyboy

Popbandet Donkeyboy, som vi husker fra landeplagene Ambitions og Sometimes, kommer til Rootsfestivalen. Siden oppstarten for snart et tiår siden har Donkeyboy toppet lister, og vunnet hjerter og priser med sin særegne sound.

Debutsingelen Ambitions skapte pop-historie, og sammen med andre suksess-singler og tre album har Donkeyboy tilsammen høstet 32 platinatroféer, og er til nå streamet 200 millioner ganger bare i Norge. Donkeyboy satte flere norske single-rekorder med låter fra debutalbumet. Blant annet ble de første artist som hadde fire låter inne på VG-lista Topp 20 samtidig. I 2009 fikk de Spellemannspris i hele tre kategorier, ”Årets nykommer”, ”Årets hit” og ”Årets musikkvideo”.

Gjennombruddslåtene ble store landeplager og slo alle rekorder. En stor del av æren for suksessen tilskrives gjestevokalist Linnea Dale. Hun tilførte noe unikt med sin mørke, sjelfulle stemme. Etter svært mange konserter og andre opptredener i 2009 og 2010 gikk Linnea og Donkeyboy hver for seg. Men på siste singelen, Kaleidscope, har Donkeyboy og Linnea igjen vært sammen i studio og magien har gjenoppstått.

Kaleidscope er en forfriskende musikalsk kollisjon mellom indierock og synthpop, med et luftig lydbilde som får bygge seg opp over drømmende synther. Lyden er moderne selv om mye av årsaken til det er et analogt keyboard fra 1983 som brødrene Cato og Kent Sundberg fant bortgjemt på loftet i barndomshjemmet, etterfulgt av innkjøp av «en haug med analoge synther». Nytt og gammelt blandes og tilfører noe tidløst i musikkens DNA.

– Det var inspirerende å bruke de gamle instrumentene, og på Kaleidoscope droppet vi digitale plug-ins og kjørte helt analogt. Lydbildet og følelsene Kaleidscope gir er et skritt i retning av en ny stil, et nytt kapittel for Donkeyboy-soundet, forteller Cato Sundberg.

Der et kaleidoskop med enkle grep framstiller optiske illusjoner, framstiller Donkeyboy leken musikk under stadig forandring.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere