Erlend Ropstad

Sørlendingen Erlend Ropstad lager musikk i rockelandskapet for de som liker det høyt, direkte og dynamisk. Dette er hjerteskjærende realisme. Mørkt, men også med oppløftende historier.

Erlend Ropstad er fra Vennesla, men er nå bosatt i Oslo. Han debuterte som plateartist i 2005 med EPen The Magnetic Tapes, produsert av Øystein Greni i Big Bang. Han startet i visesjangeren med engelske tekster. Men i 2013 begynte han å utgi plater på norsk. Den første var Hva om det ikke er sånn som du tror at det er.

Ropstad skriver tekster på dialekt har endret stil i takt med utgivelsene. Plata Her om natta fra 2014 var ei mer energisk skive, ærlig, personlig og elektrisk. Da Det beste vi får til kom i 2015 var det popsjangeren som gjaldt. Men utrykket er blitt stadig med elektrisk. På siste utgivelsen Brenn siste brevet, som kom i slutten av januar i år, er Ropstad over i rockelandskapet.

Platene hans er godt mottatt og har gitt fire nominasjoner til Spellemannsprisen. Kritikken av det nye albumet har overgått Ropstads tidligere svært kritikerroste utgivelser, og mottakelsen fra fans har også vært overveldende. En turné for å promotere plata startet på Rockefeller 8. februar. Flere av konserter er allerede utsolgt og Erlend selv tar det hele med lett sørlandsk distanse:

– Dette er jo det jeg ønsker, at folk hører på plata og kommer på konsert, så jeg gleder meg vanvittig nå til å legge ut på tur med bandet, men det er litt vanskelig å ta innover seg alt dette. Det får jeg gjøre senere. Det er jo en stund siden plata var ferdig, så for meg er det nå moroa virkelig starter! Så skal vi gjøre det vi kan for å leve opp til disse forventingene. Det som motiverer meg, og som jeg dras mot, er jo å bevege folk. Jeg vil at musikken min skal gi folk en sammensatt opplevelse. Det kan være noe vemodig, nostalgisk eller vakkert, men det skal være en positiv opplevelse, uansett, sier Erlend Ropstad.

Til sommeren gjester Erlend Ropstad Rootsfestivalen sammen med bandet ”De Rotløse”. Her er Erlend Ropstad på gitar og vokal, Per Jørgensen Tobro på bass, Mattias Hellberg på gitar, Julie Falkevik Tungevåg på keybords og Gunnar Sæter på trommer.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere