Fata Morgana

Rockebandet Fata Morgana startet opp i et forlatt gammelt fjøs ikke langt fra Brønnøysund. De begynte å lage sine egne rockelåter høsten 2014.

Det var også på tide å ta et oppgjør med den norskspråklige musikkulturen og begynne å synge på rockens morsmål igjen. Den første konserten hadde de under Oktoberfest i Brønnøy i 2016, noe som resulterte i terningkast fem i lokalavisa Brønnøysunds Avis. Avisa ga følgende anmeldelse av konserten:

«Fata Morgana har noe stadion-aktig, fryktløst over seg. Utstrålingen er at de faktisk er et band for de store anledninger. Låtene er ikke kjente, men Fata Morgana utstråler at de vil nå fram til publikum. De spiller for folket, og det er et godt utgangspunkt når man tar steget opp på scenen. Bandet ble ikke født for å spille i kjellere. Tidvis er de en jumbojet av et band. Mot slutten av «My star» ruser de motorene skikkelig».

Etter debutkonserten har de gjort flere jobber i Brønnøy og omegn, blant annet en forrykende konsert i teltet under Rootsfestivalen 2017. Konserten ble live-streamet på Brønnøysund Avis sine nettsider.

Vinteren 2016 inngikk Fata Morgana et samarbeid med produsent Trond-Viggo Solås og Sørneset Produksjon AS. Med pengestøtte fra Kulturcompagniet og masse egne låter i bagasjen begynte jobben med debutskiva. Til nå har bandet gitt ut fire singler og to musikkvideoer. Guttas femte singel, We were young, slippes 29. mars i år. Låtskriver Vegard Benjaminsen beskriver låta om «en ung kjærlighet og det å ta vare på de øyeblikkene du er i og nyte dem»!

We Were Young

Endelig slipper vi ny låt! «We Were Young» treffer verden 29. Mars!

Publisert av Fata Morgana Tirsdag 12. mars 2019

Etter debutkonserten har de gjort flere jobber i Brønnøy og omegn, blant annet en forrykende konsert på telt-scenen under Rootsfestivalen 2017. Den eneste konserten av sitt slag som har blitt live-streamet på Brønnøysund Avis sine nettsider.

Vinteren 2016 inngikk Fata Morgana et samarbeid med produsent Trond-Viggo Solås og Sørneset Produksjon AS. Med pengestøtte fra Kulturcompagniet og masse egne låter i bagasjen begynte jobben med debutskiva. Til nå har bandet gitt ut 4 singler og 2 musikkvideoer. Guttas 5. singel, We were young, slippes 29.mars 2019. Låtskriver Vegard Benjaminsen beskriver låta om «en ung kjærlighet og det å ta vare på de øyeblikkene du er i og nyt dem»

Fata Morgana består av Vegard Benjaminsen på vokal og gitar, Andre Rottem, gitar, Are Bendiksen, bass, og Thomas Iversen, trommer.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere