Fay Wildhagen

25-årige Fay Wildhagen er en artist, gitarist og låtskriver fra Bærum. Hun brakdebuterte med det kritikerroste og prisvinnende albumet «Snow» i 2015.

Etter platedebuten fulgte hun opp med å turnere land og strand og spille på nøkkelfestivaler i Norge og Europa. Så ble det stille. Nå er Fay tilbake med «det vanskelige andrealbumet». Og det har vært vanskelig. Kraftig senebetennelse i begge armer i en nesten to år lang periode gjorde at Fay måtte pakke ned gitarene og søke etter nye måter å skrive og skape på. Hun arbeidet alene og fordypet seg i produksjon, teknisk så vel som kreativt. Dette var en naturlig utvikling for å finne nye, egne og ekte veier til sin indre musikk. Mesteparten av platen er skrevet og produsert i ensomhet på en hytte i den norske fjellheimen, men også i Stockholm, Trondheim, Los Angeles og Oslo.

Det nye albumet «Borders» kom i slutten av september. Det er i sin helhet skrevet og produsert av Wildhagen, men med bidrag fra noen andre artister. «Borders» er ganske annerledes enn debutalbumet, men låtene og føles fortsatt umiskjennelig som Fay Wildhagen. Bunn ærlig og upretensiøst, men også storslagent, grenseløst og pustende. Dynamikken, sjarmen, underfundigheten, og ikke minst magien, er på plass når Fay inviterer inn til sitt særegne musikalske landskap. Første smakebit var singelen «New Again» som ble utgitt i slutten av august.

Musikken hennes omtales som folkpop og visepop. På plateinnspillinger og konserter har hun med seg et band bestående av strykere og blåsere. Fay Wildhagen ble nominert til Spellemannprisen i 2015 i kategorien ”Beste nykommer” og vant Edvard-prisen 2016 i klassen ”Utfordrer” for låten «Into the Woods». Fay har opptrådt på nøkkelfestivaler som By: Larm, Slottsfjell og Øyafestivalen for å nevne noen.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere