Gåte

Det kritikerroste folkrockbandet Gåte har gjenoppstått. 12 år etter at de herjet konsertsaler, festivaler og hitlister, skal de igjen turnere og Rootsfestivalen blir ett av stoppestedene.

Gåte ble startet opp av søsknene Gunnhild Sundli og Sveinung Sundli i 1999. Deres egen kombinasjon av tradisjonell folkemusikk og eksplosiv og progressiv rock tok dem fra øvingsrommet til store scener i løpet av kort tid. I perioden mellom 2001 og 2005 gjorde de utallige livekonserter, ga ut to studioalbum, et livealbum og to EPer med stor suksess.

Gåte solgte mer enn 100 000 album, gikk rett til topps på topp 40-lista i Norge og vant Spellemannspris i kategorien ”Årets nykommer” i 2002 for debutalbumet ”Jygri” som solgte mer enn 40 000 eksemplarer. Men i 2005 var det slutt. 31. desember ble den siste konserten holdt. Gunnhild Sundli, som da var i tenårene, hadde fått nok av musikerlivet. Allikevel gjorde bandet comeback høsten 2009 under Uka i Trondheim. Det som skulle bli med denne ene konserten, endte med en lite sommerturne sommeren 2010 der de spilte fem konserter.

I 2017 er det kritikerroste bandet igjen samlet, med noen nye bandmedlemmer. Nå består bandet av Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli, Magnus Børmark, Jon Even Schärer og Mats Paulsen. EPen “Attersyn” som ble sluppet 3. november, inneholder fire nye låter, to basert på tradisjonell musikk og to nyskrevne originaler. Til sammen representerer de et spennende lydbilde som presenterer Gåtes univers i 2017. Eller som Gunnhild Sundli sier det:

– Det er godt å være tilbake, det føles mer som en begynnelse enn en fortsettelse!

Vi har sterkt i minne en formidabel kveld med bandet på Tørrfiskbrygga i 2005, men gleder oss enda mer til å oppleve Gåtes nye musikalske univers på Rootsfestivalen til sommeren.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere