Halvdan Sivertsen

Halvdan Sivertsen

Halvdan Sivertsen har befestet seg som en artist av rang. Han er utvilsomt en av Norges fremste artister og etter manges mening landets beste entertainer. Til sommeren gjester han Rootsfestivalen.

Halvdan Sivertsens konserter kjennetegnes blant annet ved hans unike evne til å blande humor med alvor. Hans velkjente sanger som eksempelvis «Kjærlighetsvisa», «Sommerfuggel i vinterland» , «Venner» og «Nordaførr vårvisa», er uomtvistelig godt befestet i den norske sangflora.

Sivertsen er født i Tromsø, men oppvokst og bor i Bodø. Han slo for alvor gjennom med «Kjærlighetsvisa» i 1979, en låt som i 2008 ble kåret til tidenes nordnorske sommerlåt. Han har gitt ut 18 album og det siste, «Ennu ikke landa», kommer ut i 2017. Han har vunnet seks spellemannspriser, to av dem med Gitarkameratene, og fått Nordlands fylkes kulturpris i 2000. Sivertsen er også kjent fra barneprogrammet Labbetuss på NRK og Hver gang vi møtes på TV2. I tillegg har han vært gjest i en rekke TV-programmer.

Halvdan Sivertsen vil også i framtida gi oss stadig nye skråblikk på politisk udugelighet, kjærligheten og livet. «Ennu ikke landa» er fra en moden mann som har mye på hjertet. Halvdan har et stort publikum, som etterhvert består av flere generasjoner. Han har virkelig reist Norge rundt flere ganger ”i rute mellom Kirkenes og Mandal”. Det er ikke mange kulturhus som ikke har hatt besøk av Halvdan og bandet hans. Han har turnert med kammerorkesteret MIN-ensemblet, med Nord Norsk Opera- og symfoniorkester NOSO og sammen med sin gode venn Jan Eggum. Det har vært duokonserter og festivaljobber. Han har ennå ikke vært innom Rootsfestivalen, men til sommer får fansen sjansen til å møte denne lune trubaduren.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere