Highasakite

Highasakite

Etter å ha tatt en pause fra turnélivet siden høsten 2017, er Highasakite klar for å legge ut på veien igjen. Et nytt album Uranium Heart, vil bli sluppet 1. februar.

Det går gjetord om den hemmelige headliner-konserten på Vinjerock i sommer, hvor Highasakite viste frem sin nye livebesetning for første gang og holdt sin første konsert siden høsten 2017. Etter å ha tatt en pause fra turnélivet for å konsentrere seg om å lage ny musikk, annonserte en av landets mest populære liveband nylig at de er klare for å legge ut på veien igjen. Turnéen vil omfatte både Norge og Europa med turnéstart i London 28. februar.

Etter å ha toppet den norske radiolisten i tre uker på rad med «Elastic State of Mind», og vært listet med singlene «Out of Order» og «I Call Bullshit», slapp Highasakite den nydelige «Mexico» 16. november i fjor. Highasakite har annonsert at de slipper sitt fjerde album, «Uranium Heart» 1. februar 2019 og at albumcoveret er laget av kunstneren Eric Ferguson.

Med de nye utgivelsene er Highasakite tilbake for fullt. Med tidligere album som «Camp Echo», «All That float will rain» og Silent Treatment», har Highasakite allerede bevist at de mestrer albumformatet. Sistnevnte lå på VG-lista i over hundre uker, noe som den gang slo alle rekorder.

«Mexico» er den siste låta som ble skrevet til «Uranium Heart». Låtskriver Ingrid Helene Håvik forteller at låta var den første hun skrev etter at hun fikk barn.
– Jeg følte at jeg var fri til å skrive det jeg ville, for plata var nesten ferdig uansett. Så jeg hadde ikke noe press på meg. Vi syntes «Mexico» ble så bra at vi bare måtte rydde plass til den på albumet som kommer i 2019. Det ble for lenge å vente til neste album etter det igjen, sier hun.

I midten av juli kan vi glede oss til at Highasakite tar en tur innom Rootsfestivalen.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere