Ida Maria

Til sommeren er Ida Maria klar for sin første opptreden på Rootsfestivalen. Ida har i programmet ”Stjernekamp” i hele høst i vist at hun er noe av det tøffeste, beste og kuleste vi kan tenke oss på en scene i Norge.

Ida Maria Børli Sivertsen er fra Nesna. Hun var en av vinnerne av Zoom Urørt i 2006, og året etter vant hun Urørt-finalen med låta «Oh My God». Rockesensasjonen Ida Maria spilte på festivaler som by:Larm, Øyafestivalen og Quartfestivalen og vant Alarmprisen i 2007, til tross for at hun ennå ikke hadde gitt ut noen album.

I 2008 mottok hun Statoilstipendet for å kunne etablere seg som artist internasjonalt. I to intense år turnerte Ida Maria og bandet konstant i Europa og USA. I 2008 kom debutalbumet «Fortress Round My Heart», som innbrakte henne Spellemannpris som Årets nykommer. I 2009 turnerte Ida Maria og bandet i USA sammen med bandet Glasvegas, spilte på festivaler og opptrådte på Jay Leno Show for 5 millioner amerikanske seere. Under en konsert i Boston samme år kollapset Ida Maria på scenen og trakk seg vekk fra alt rampelys de neste årene. Selv om skiva ”Katla” som ble utgitt seint i 2010 skulle tilsi at hun var tilbake, slet hun med et stort alkoholmisbruk. Hun kom tilbake i 2013 med utgivelsen ”Love Conquers All” og fulgte opp med den sterke EP’en ”Accidental Happiness” i 2014.

I januar 2016 var hun med på «Hver gang vi møtes» på TV2. I april samme år kom singelen og albumet med samme navn «Scandalize My Name». I høst har vi virkelig fått sett den revitaliserte artisten Ida Maria i programmet ”Stjernekamp”, hvor hun briljerte i flere genre og kom helt til semifinalen. Vi gleder oss skikkelig til å se Ida Maria på Rootsfestivalen 2018.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere