Janove

Janove Ottesen, kjent som frontfiguren i Kaizers Orchestra, er tilbake med nytt band og ny musikk på norsk. Til sommeren spiller han og bandet på Rootsfestivalen.

– I årene som kommer har jeg ambisjoner om å gjøre mer av det jeg kan best og videreutvikle min musikkstil, tekstunivers og liveopptredener i nye retninger, sier Janove Ottesen i et presseskriv.

Nå kan du oppleve Janove i soloformat for første gang etter at Kaizers Orchestra la opp. Janove er for de fleste kjent som en av Skandinavias mest markante frontfigurer fra tiden med folkekjære Kaizers Orchestra. Sist han stod på scenen var for over tre år siden i september 2013 sammen med gamlebandet som han kaller ”Moderskipet”. Den gangen avsluttet han Kaizer-kapitlet med
åtte kvelder på rad for over 40 000 publikummere på hjemmebane i Stavanger.

Janove Ottesen kan alt se tilbake på en svært imponerende karriere. Sammen med Kaizers Orchestra vant han bl.a. Stavanger Aftenblads kulturpris, Norsk Artistforbunds Ærespris, Edvard-prisen for populærmusikk, Årets spellemann, Spellemannprisen for årets gruppe, Spellemannprisen for årets musikkvideo og Alarmprisen for beste liveband. I tillegg nådde samtlige av bandets åtte studioalbum førsteplass på VG-lista mellom 2001 og 2012.

Så langt har Janove gitt ut fire singler. Albumet ”Artisten & Marlene” slippes 10. februar 2017 og
kommer til å bli utgitt på en dobbelvinyl og på alle streamingplattformer. Kjenner vi Janove rett så kommer både musikken og liveshowet til å holde høyt nivå, og kjenner vi fansen rett så kommer det til å bli både varmt og svett med allsang fra første låt.

Det rykende ferske liveshowet har premiere i Stavanger 15. mars 2017. Det vil si, helt alene er han ikke. Han har satt sammen et band fra øverste hylle bestående av musikere som Janove selv
beskriver slik:
– De er alle gamle venner eller kollegaer som hver og en er helt fantastiske mennesker, musikere og artister. Jeg er 41 år og faktisk yngstemann i dette bandet. Det syns jeg er en taktisk genistrek. I garderoben er jeg han unge lovende som fortsatt er up & coming.

Bandet består av:
Børge Fjordheim på trommer (Morten Abel, Cloroform, Sivert Høyem),
Mattias Hellberg på gitar (Håkan Helstrøm, Soundtrack Of Our Lives),
Micke Lohse på piano og orgler (Atomic Swing, Stefan Sundstrøm)
Gulleiv Wee på bass (The September When)

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere