Johndoe

Trondheimsrock med Johndoe

Trondheimsbandet Johndoe spiller punk, rock og powerpop, og har rykte på seg å være et forrykende liveband. Til sommeren kommer de til Rootsfestivalen.

Johndoe så dagens lys etter en konsert med det svenske pønkbandet Charta 77 i 1996, og bestod av tre ungdommer på 16 år. Bandmedlemmene den gangen var klassekameratene Øystein Eide på bass, Børge Andreassen på trommer og Jonas Skybakmoen på gitar og vokal. I 1997 fikk de inn en ekstra gitar i Thomas Ryjord, og ga ut sin første EP, Solen-Korridor-Pliktløp-Våken. Plata ga de da 17 år gamle bandmedlemmene innpass på by:Larm i Trondheim i 1998, ga bandet meget god kritikk i lokal presse og bandet spilte en mengde konserter.

I september 2003 kom Johndoes første album, Ja takk til trøbbel. Plata fikk svært god mottakelse, både av presse og publikum. Aftenposten mente det var «et av de bedre debutalbumene i norsk rock ever». På by:Larm 2003 ble bandet årets «snakkis». Avisen VG kåret Johndoe til vinnerne av by:Larm 2003 og plateselskapet Sony Music Norway signerte platekontrakt med bandet.

I etterkant av utgivelsen av debutalbumet dro bandet ut på en omfattende norgesturné, og i perioden 2003-2004 spilte bandet nærmere 200 konserter i Norge. Blant disse var flere større festivaler som Quartfestivalen, Norwegian Wood og Øyafestivalen.

Sommeren 2004 ga Johndoe ut sin andre plate, Pyromantikk. Med denne plata ble musikkuttrykket dreiet fra punka actionrock-uttrykk og mer i retning powerpop med band som Cheap Trick og The Nerves som inspirasjonskilder.

Johndoe fikk rykte på seg for å være et forrykende konsertband, og målet var hele tiden å spille mest og best mulig. Sommeren 2006 gikk Johndoe igjen i studio, og ga ut plata Dødvinkel, på bandets eget plateselskap JHND Records. Johndoes musikalske uttrykk ble nok en gang justert noe. Høyoktanrocken fra debutplata var nesten ikke tilstedeværende, men energien som bandet var kjent for, var likevel ikke borte, bare kanalisert på en annen måte. Ifølge bandet var målet med denne plata å male med en bredere pensel og fokusere mer på låter, mindre på riff og gitarsoloer. Jonas Skybakmoens tekster fikk også en viktigere rolle, der fokuset ble mer rettet mot historiefortelling enn de tidligere utgivelsenes punkete sloganstil.

En konsert i Umeå i 2009 ble bandets siste offisielle opptreden på mange år. Men sommeren 2013 spilte bandet to reunionkonserter på Blæst i Trondheim og en konsert på Last Train i Oslo. Konsertene ble utsolgt på svært kort tid. To nye singler ble gitt ut i løpet av året og i januar 2014 kunngjorde bandet at de var klar med sin første plateutgivelse på nær åtte år. Albumet Slugger ble nominert til Spellemannsprisen i klassen rock. Allerede i november 2014 ble deres andre plate for året utgitt med navn Sosialt Liv. Siste utgivelsen Skandinista kom i 2016.

Johndoe består i dag av Terje Uv på gitar, Øystein Eide på bass, Jonas Skybakmoen på vokal og gitar og Stian Lundberg på trommer.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere