Kurt Nilsen

For tredje gang skal Kurt Nilsen gjeste Rootsfestivalen. Fredag kommer han med sin nye plate, ”Amazing”, med engelske tekster denne gang.

Kurt Nilsen har i løpet av vel ti år blitt en folkekjær artist som har tatt publikum med storm med sin karakteristiske stemme. Han startet i Bergensbandet Fenrik Lane, men det var først da han vant den norske utgaven av Idol med låten ”She’s so High” i 2003 at karrieren tok av. Mot alle odds klarte han også å slå amerikanske Kelly Clarkson og vinne World Idol året etter.

Kurt Nilsen er en av Norges mestselgende artister og har solgt hundretusenvis plater, både som soloartist, sammen med Kringkastingsorkesteret og med artistvennene Alejandro Fuentes, Espen Lind og Askil Holm. På den countryinspirerte plate “Rise To The Occasion”, som kom i 2008, sang han bl.a. duett med den kjente amerikanske countrysangeren Willie Nelson. I 2012 kom den første plata med norske tekster med sin musikkvenn Espen Lind som produsent. En ny suksess for Kurt Nilsen. Han har fått Spellemannspris tre ganger for “Årets hit”. I 2013 deltok Kurt Nilsen i TV2-programmet ”Hver gang vi møtes” som skaffet han mange nye fans. Han har også flere ganger vært dommer i Idol-konkurransen.

I 2013 feiret Kurt Nilsen ti år som artist som en av de største artistene i Norge med en direktesendt TV-konsert fra hjembyen Bergen. Konserten ble sett av nærmere 700.000 og noen av Norges største artister deltok på konserten. Konserten ble tatt opp og gitt ut på CD og DVD. Og Kurt dro ut på jubileumsturné.

Turnéen førte han også til Rootsfestivalen i Brønnøysund der han opptrådte med stor suksess. Det gjorde han også i 2008 da han åpnet festivalen. Etterpå skrøt han av et flott publikum, og ikke minst evnen til flott allsang. Han har var svært fornøyd med konsertene i Brønnøysund og vil gjerne komme tilbake. Så det er med stor glede vi ønsker Kurt Nilsen velkommen tilbake til Brønnøysund og Rootsfestivalen igjen.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere