Midnight Choir

Midnight Choir ble i fjor gjenforent etter 12 års pause. Etter konserten på Øyafestivalen var hovedstadspressen enig om at Midnight Choir er Norges beste band.

Midnight Choir ble startet i 1992, og etter å ha utgitt fem album, ble gruppa oppløst i 2004. 12 år seinere står de på scenen igjen. To konserter på Rockefeller i mars solgte ut på rekordtid. Sommeren 2016 gjorde de konserter på noen få utvalgte festivaler, blant annet på Øyafestivalen. VG ga konserten terningkast 6.

Midnight Choir består av Paal Flaata, gitar og vokal, Atle Bystrøm, gitar og piano og Ron Olsen, bass. Musikken er lavmælt og melankolsk. Bandet vant Spellemannprisen i klassen rock i 1998 for albumet «Amsterdam Stranded», som er betraktet som en av nittiårenes beste utgivelser i Norge.

Bandet har gitt ut fem album, «Midnight Choir»,»Olsen’s Lot”, «Amsterdam Stranded», «Unsung Heroine» og «Waiting For The Bricks To Fall». Alle fem kom høyt på VG-lista Topp 40 – de to siste på topp tre. «Unsung Heroine» ble kåret til ukas album i engelske The Sunday Times. Alle albumene er spilt inn i utlandet, og Midnight Choir turnérte flittig på kontinentet sammen med bl.a. The Walkabouts, Richard Thompson og Beth Gibbons fra Portishead. Midnight Choir var ved inngangen til 2000 et forvarsel om den internasjonale orienteringen som senere kom i norsk rock.

Gjenforeningen har gitt bandet mersmak. I år kommer de til Rootsfestivalen. La oss håpe på en ny stor konsert som på Øyafestivalen i fjor. Vi sakser et avsnitt fra VGs anmeldelse av konserten:

”La det være sagt med én gang; Flaata besitter fremdeles den samme forbløffende evnen til å uttrykke sorg, smerte og nær sinne når han klemmer til på höjdare som «Mercy Of Maria» og «Muddy River Of Loneliness». Finnes det egentlig en vokalist med det samme følelsesregisteret i Norge?”

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere