Mother’s Finest

Hvis du smelter sammen R&B, rock, funk og heavy metal, så får du en lyd som  er farlig, provoserende og lidenskapelig. Dette er lyden av Mother’s Finest!

Mother’s Finest er et band kjent for sin nyskapende musikk og sin liveopptreden. De startet i 1970, og ble etterhvert “oppdaget” av CBS der de fikk platekontrakt og ga ut fem album. I Europa fikk Mother Finest nærmest kultstatus, og var spesielt populære i  Nederland.

Etter utgivelsen av plata Iron Age i 1983, kanskje bandets hardeste og mest slitesterke plate, ble Mother§s Finest oppløst. Men det tok bare seks år før de var sammen igjen, og ga ut liveplata Subluxation til stort bifall fra kritikerne.

Motherʹs Finest hadde stor inflytelse på artister som Living Colour, Prince, Van Halen og Mellisa Etheridge, og de turnerte med store artister som The Who, PFunk, Aerosmith, Earth Wind and Fire, ACDC, Marvin Gaye, Black Sabbath, The Commodores, Lynard Skynard og Chaka Khan.

Etter lenge å ha vært ansett som forut for sin tid, ser det ut som om tida har innhentet Mother’s Finest. Bandet har gjennomlevd 40 år med klassikere fra tida som startet det hele på 70-tallet, til nytt materiale i funk/rock-stilen.

Hvis du er så heldig å oppleve Mother’s Finest på konsert, vil du ikke oppleve dem som et gammeldags band, men som en rusten blanding av vokal på høyenergi, sjelfullt moderne groove og kraftfulle funky rytmer. Lyden er utvilsomt deres egen, og enten du har sett dem live eller var en av en million seere som så dem på TV fra Rockpalast i Tyskland, vil du komme tilbake etter mer.

Mother’s Finests musikk går rett inn i bein og innvoller, den sikter til hjertet og sjelen din og den finner alltid målet. Det er ikke tvil om at Mother’s Finest er blant de mest energiske og karismatiske rockebandene på denne planeten. Med deres virtouse vokalist Joyce Kennedy I episenteret for lysskjelvet, med en tight rytmeseksjon som etterlater intet å ønske seg og massevis av sjelfulle gitarer som får lytterne til å bli mo i knærne, gjør at dette bandet vil bli skrevet inn i rockhistoriens annaler.

Bandets nåværende besetning inkluderer vokalistene Joyce Kennedy og Glenn Murdock, bassist Jerry «Wyzard» Seay og gitarist Moses Mo, alle fire er originale medlemmer fra den første besetningen tilbake i 1970.  I tillegg har gitarist John Hayes og trommis Dion Derek komplettert Mother’s Finest perfekt siden deres comeback i 1989. Dette bandet har rocket I mer enn førti år, og lyder fortsatt som om de nettopp har gjennomgått deres første ilddåp.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere