Raga Rockers

Det siste av de fire store bandene i norsk rock, Raga Rockers, med Michael Krohn i spissen, kommer til Rootsfestivalen i sommer.

Raga Rockers er et av de store arbeidsjernene i norsk rock og har gitt ut hele 17 album, siden starten i 1983. 12 av disse er studioalbum. I tillegg har Michael Krohn gitt ut 10 album under forskjellige navn og gjestet på over 50 forskjellige innspillinger.

Raga Rockers er ett av «de fire store» i norsk rock, som står like støtt som de fire store i norsk litteratur. Tidligere har både Dum Dum Boys og deLillos gjestet Rootsfestivalen, og ettersom Jokke døde i 2000, har Valentourettes vært det nærmeste vi har kommet Jokkes musikk. De spilte på festivalen i 2009. Nå er altså det siste ”store” norske bandet klar for utescenen i Brønnøysund.

Raga Rockers har spilt på Roskildefestivalen og har turnert i Norge flere ganger. I 2013 feiret Raga Rockers 30-års jubileum og i november i fjor var mer eller mindre hele musikk-Norge med på å hylle bandet. Med CD- og vinylboksen «Sannhet på boks» ga artister som deLillos, Dumdum Boys, Oslo Ess, Elvira Nicolaisen, The Dogs og nærmere 100 andre norske artister sin hyllest til Raga Rockers med sine versjoner av deres låter. Selveste Pushwagner lager coveret og innstikket til plata.

Michael Krohn spilte tidligere trommer i punkbandet Kjøtt før har var med og startet opp Raga Rockers. Bandet består i dag av Michael Krohn, vokal, Livio Aiello, bass, Eivind Staxrud, gitar, Arne Sæther, keyboards og Jan Arne Kristiansen, trommer.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere