Skambankt

Skambankt ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb på Klepp. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Deretter slapp de en demo, spilte tre konserter, og la opp.

Det skulle det gå ti år før deres ordentlige debut kom.  Terje Winterstø Røthing spilte gitar i Kaizers Orchestra, men det brant under rockeføttene til de gamle kompisene. Skambankt-materialet og Skambankt-lyden ville ikke ligge i ro. De hentet fram den gamle energien og parret den med den nye. Skambankt anno 2000-tallet ble født.

Deres selvtitulerte album fra 2004 var en skive som gav umiddelbare etterskjelvinger og mersmak hos en raskt voksende fanskare. Skambankt er i dag regnet som en av Norges pionerer innen sjangeren, med et repertoar på fem skiver og én EP til å trollbinde publikum med.

Skambankt startet en hardrock-historie som etter hvert har gitt bandet en sterk posisjon på den norske musikkscenen. De skaffet seg raskt et sterkt live-rykte, og i løpet av de neste årene la bandet flere signatursterke plater på bordet, med hits som «O Dessverre» og «Mantra».

Da Skambankt slapp sitt femte album, “Sirene” i 2014, mottok bandet fantastiske anmeldelser og gikk rett til topps på VG-lista. Skambankt har siden den gang turnert Norge rundt, vært gjennom Danmark og spilt på festivaler som Roskilde, Øyafestivalen, Slottsfjell, Hove, Malakoff, Pstereo, Bukta og på Rootsfestivalen.

Skambankt leverer alltid live.  Med en egen blanding av punk, rock, ny og gammal hardrock, er dette en takknemlig oppgave for bandet. Er du ung og rotløs eller gammel og satt, men glad i rock, vil du sannsynligvis få en heftig konsertopplevelse med Skambankt.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere