The Hooters

Det suksessfulle amerikanske bandet The Hooters skal spille på Rootsfestivalen til sommeren. Bandet har stått på festivalens ønskeliste i mange år, og nå har det endelig lyktes å få dem hit.

Da The Hooters entret musikkscenen i Philadelphia i 1980, ble de fort en stor suksess langs den amerikanske østkysten. Deres unike blanding av ska, reggae og rock n roll var et friskt pust, og da deres første plate ”Amore” ble utgitt i 1983, solgte den over 100.000 eksemplarer.

Bandet ble stiftet av Rob Hyman and Eric Bazilian. Men det var etter at disse to sammen med produsent Rick Chertoff, skrev og medvirket på Cyndi Laupers debutalbum «She’s So Unusual» med den klassiske hitlåten ”Time After Time”, at de fikk sin første større platekontrakt med Columbia Records. Utgivelsen «Nervous Night» solgte fort til både gull og platina over hele verden. Musikkmagasinet Rolling Stone utnevnte The Hooters til «Best New Band of the Year» i 1985. Samme år ble The Hooters det første bandet som ble valgt til å opptre på LIVE AID i Philadelphia. Med uforglemmelige sanger som «Day By Day», «And We Danced», «Where Do The Children Go» og «All You Zombies» ble The Hooters fort et navn på alles lepper.

I 1986 hadde The Hooters hatt fire hitsingler, og turnert non stop. Årets høydepunkt var da bandet fikk æren å bli spurt om å spille på Amnesty International Concert på Giants Stadium i New Jersey. Etter å ha vært ganske ukjent bare et år tidligere, kunne The Hooters nå dele scene med store navn som U2, The Police, Bryan Adams, Lou Reed og Peter Gabriel.

The Hooters ga ut «One Way Home» i 1987, som igjen fikk både gull- og platina-status. Til den påfølgende turneen samme år blir bassist Andy King erstattet med Fran Smith jr. Deres tredje større album «Zig Zag» fra 1989 introduserte en mer moden Hooters sound. Med Peter, Paul and Mary som korister, ble låten «500 Miles» en verdensomspennende hit med dobbel platinasuksess for bandet.

Det var også på denne tida at The Hooters ble spurt av Roger Waters om å delta på multimediashowet «The Wall» i Berlin. The Hooters deltok sammen med musikalske legender som Joni Mitchell, Van Morrison, The Band, Sinead O’Connor og Bryan Adams. En uforglemmelig musikalsk opplevelse for bandet.

The Hooters brøt med Columbia og gikk over til plateselskapet MCA. Samtidig tok de inn et nytt bandmedlem, Mindy Jostyn, en ekstraordinær instrumentalist og vokalist som tok The Hooters til nye musikalske høyder. På midten av 90-tallet etter flere nye plater og mange års turnéliv tok The Hooters et etterlengtet avbrudd for å konsentrere seg om familieliv og forskjellige soloprosjekt.

Etter mange års musikalsk samarbeid med mange kjente artister som Taj Mahal, Mick Jagger, Willie Nelson og Jon Bon Jovi, kom den rette anledningen i 2001 til å samle bandet igjen. Siden da har The Hooters jobbet hardt med både albumutgivelser og intens turnering, blant annet i Europa. I denne perioden skrev de også mange nye sanger som munnet ut i deres første studioalbum på 14 år, «Time Stand Still», som ble utgitt i 2007. I 2010 gjør Tommy Williams sin intreden i bandet og EP’en ”Five by Five” blir gitt ut. Årets liveutgivelse, ”Give the Music Back”, dokumenterer at bandet er svært så vitalt.

The Hooters har også gjestet Norge, blant annet spilte de på Parkenfestivalen for noen år tilbake. Nå er det Rootsfestivalen som har vært så heldig å få tak i dette legendariske bandet til sommerens festival.

 

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere