UB40 featuring Ali Campbell & Astro

UB40 featuring Ali Campbell & Astro

Det engelske reggae-bandet UB40 featuring Ali Campbell & Astro kommer til Rootsfestivalen i sommer. Disse to er originale medlemmer fra UB40.

UB40 opplevde stor suksess over en periode på 30 år, fra 1979 til 2008. Bandet hadde mer enn 50 singler på de engelske salgslistene, inkludert album med topplasseringer på salgslistene og flere topp ti album som solgte til platina. I tillegg har de hatt fire Grammy-nominasjoner for beste reggae-album og ble i 1984 nominert til Brit Award for beste britiske band. Totalt har de solgt over 70 millioner plater over hele verden.

UB40 ble startet i 1978 i Birmingham. Navnet tok de fra et søknadsskjema for arbeidsledighetstrygd (Unemployment Benefit, Form 40) som er en benevnelse for en arbeidsledig person. Gruppen var sterkt influert av Bob Marley, og blant deres største hits var Neil Diamonds Red Red Wine, Kingston Town, I Got You Babe og gjennombruddsangen Food for Thought fra 1980. Deres to mest solgte album, Labour of Love og Promises and Lies nådde førsteplassen på de engelske albumlistene og sammen med skabandet Madness har de rekorden på de britiske singlelistene med hele 214 uker.

Med dagens UB40 med Ali Campbell og Astro kan publikum oppleve det nærmeste en kan komme UB40 når de spiller alle sine hits på konserter over hele verden. I 2014 var de i studio og spilte inn et nytt album, Silhouette, som er en blanding av nye sanger og reggaeversjoner av klassikere av blant andre The Beatles, Bob Dylan og The Chi-Lites.

I 2008 var æraen for det originale UB40 slutt da Ali Campbell og Mickey Virtue trakk seg ut, fulgt av Astro i 2013. I 2014 startet disse tre opp igjen. Dagens versjon av bandet er UB40 featuring Ali Campbell & Astro.

Sommeren 2019 skal de ut på en arenatur i Storbritannia, i tillegg til at kan vi glede oss til dansbare reggae-rytmer på Rootsfestivalen når bandet kommer til Brønnøysund.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere