Uriah Heep

Endelig har det lyktes å få Uriah Heep på plakaten til sommerens Rootsfestival. Uriah Heep er ansett for å være et av de mest inflytelsesrike britiske rockebandene tidlig på 70-tallet ved siden av Led Zeppelin, Deep Purple og Black Sabbath.

Uriah Heep ble startet I London I 1969 av David Byron, Alex Napier, Paul Newton og gitarist Mick Box som er den eneste igjen fra den opprinnelige besetningen. Senere samme år kom Ken Hensley med på Hammondorgel og keyboards.

Uriah Heeps musikk har alltid bestått av hovedingrediensene massiv orgellyd, vokalharmonier og gitarriff. Uriah Heep’s musikk har av kritikere og journalister blitt beskrevet som heavy metal, noen har også betegnet musikkstilen som progressive metal, og bandet er influert av heavy metal, progrock og blues.

Deres repertoar består av hits gjennom nærmere 50 år, fra begynnelsen av 70-tallet til i dag. Det inkluderer klassikere som “Gypsy”, “Easy Livin’”, “July Morning” og “Lady in Black”. Sistnevnte har vært på listetoppen i Tyskland ikke mindre enn tre ganger. Den episke “July Morning” er at mange fans sammenlignet med Led Zeppelins “Stairway to Heaven” og Deep Purples “Child in Time”.

Uriah Heep har gitt ut 25 album, og de fire første “…Very ‘Eavy …Very ‘Umble”, “Salisbury”, “Look at Yourself” og “Demons and Wizards” fra tidlig 70-tall er pensum for alle fans av hardrock.

Uriah Heep fortsetter også I dag å framføre sitt liveshow over hele verden, en feiring av “killer”-låter og en virtuos framføring for gamle og nye fans. Til sommeren kommer de altså til Rootsfestivalen som et av høydepunktene på årets festival.

Dagens besetning består av Mick Box, gitar, Phil Lanzon, keyboards, Bernie Shaw, vocal (begge de sistnevnte har vært med fra 1986), Russel Gilbrook, trommer og Dave Rimmer, bass.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere