Vazelina Bilopphøggers

Det er best å gjemme bilvrakene når høggerne kommer til Brønnøysund i sommer. 80-tallsheltene i Vazelina Bilopphøggers er på veien igjen for å spre humor og glede blant unge og gamle fans.

Det begynner å nærme seg 40 år siden Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 hjemme i bryggerhuset til Arnulf Paulsen. Etter det har de spredd Totensdialekten og -humoren ut over det ganske land.

Etter å ha deltatt på landsfinalen i Rocke-NM i 1980 kom singleplata «Gi meg fri i kveld» og «Bilopphøggerboogie». Begge melodiene gikk rett til topps på Norsktoppen. Dette resulterte i suksessalbumet «24 timers service». Kombinert med flere plateutgivelser ble Vazelina Bilopphøggers et meget etterspurt showinnslag på arrangementer over hele landet.

Vazelina Bilopphøggers første store suksess kom etter at de medvirket i teateroppsetningen av ”Trost i taklampa” av Alf Prøysen i 1984. Vazelina ble innlemmet i stallen til Jørg Fr. Ellertsen sammen med blant andre Øystein Sunde og Dizzie Tunes.

Det er spesielt som showband Vazelina Bilopphøggers har gjort seg bemerket. Siden starten har de gitt hundrevis av opptredener på diverse showscener rundt om i landet sammen med artister som Hege Schøyen, Øystein Sunde, May-Britt Andersen, Pia Borgli, Marianne Krogness, Nils Vogt og Øyvind Blunck for å nevne noen. I tillegg har det blitt 17 album, turnéer og TV-opptredener. Siste album, ”Bensin på bålet” kom i 2007.

I desember 2000 spilte Vazelina i sin egen Hjulkalender på TV 2. Denne ble fulgt på det meste av over 800.000 seere, den største oppslutningen en serie hadde hatt i løpet av kanalens 10 år! Nytt album, video og DVD ble produsert i anledning serien og platen mottok gull for over 25 000 solgte eksemplarer. ”Hjulkalender” er sendt i reprise to ganger, begge med større oppslutning enn da den ble sendt første gang.

I 2015 lagde NRK et portrett  med tittelen ”Vazelinas elleville verden”. Programmet er så langt vist tre ganger, noe som igjen forteller alt om posisjonen gruppen innehar etter over 37 år. Eldar Vågan har vært å se i serien ”Hver gang vi møtes” på TV2, noe han har gjennomført med bravour og til strålende kritikker.

Sammen med Eldar Vågan var Viggo Sandvik bandets frontfigur i nærmere 25 år. Viggo Sandvik takket for seg som vokalist 1. februar 2006. Årsaken var et stadig større problem med tinitus og med hørselen generelt. Dette ble fulgt med stor interesse fra et samlet pressekorps og Vazelina var på nyhetssendinger i alle kanaler, i alle de største avisene og i diverse ukeblader i dagene som fulgte. På den samme pressekonferansen presenterte Vazelina sin nye vokalist, Kjetil Foseid fra Kongsvinger. Vazelina Bilopphøggers består for øvrig av Jan Einar Johnsen og Arnulf Paulsen. I tillegg har de med seg Terje Methi, Tor Welo og Even Finsrud på scenen.

Vazelina Bilopphøggers er en av meget få, om noen, norske artister som har drevet kontinuerlig siden starten. Så langt har bandet solgt godt over 1 million album. Bandet har mange spennende planer framover, både konserter, forestillinger og tv, så bandet vil være med på å sette sitt preg på det musikalske landskapet også i årene som kommer. Til sommeren kan vi glede oss over deres humor og ablegøyer på Rootsfestivalen.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere