Veskehund

Veskehund

Høsten 2016 ble Veskehund en realitet. Vegard Leite og Olav Nygaard hadde lenge pratet om å starte et band der de fikk jobbe med låter som ikke passet inn i bandene de spiller med til vanlig. Begge er låtskrivere og har bakgrunn fra Manna og Publiners, og har flere listeplasseringer i sin komposisjonsportefølje. Med seg på laget fikk de rutinerte herre i form av Per Arne Karlsen på trommer og Tarjei Nordeng på gitar.  Disse med variert bakgrunn fra blant annet Misvær Ska Forening, Joddski og Bodø Big Band.

Låtene blir i for det meste komponert av Nygaard og Leite, men gjennom medlemmenes sammensatte bakgrunn, blir låtene jobbet ut på øvingslokale og tar retninger der alle får være med å påvirke sluttresultatet. Derfor blir uttrykket i låtene alt fra rock, pop, pop-rock – med snev av prog og psykedelia. Den eneste kompositoriske regelen er at tekstene skal være på norsk. Til nå har Veskehund spilt inn og gitt ut to dobbeltsingler, disse kan lyttes til der du lytter til musikk. Det er allerede planlagt nye studiosessioner til høsten så det er bare å spisse sine streamingtjenester.

Bandet legger ned mye tid på øvingslokalet, og etter debutkonserten i Bodø har bandet blitt en snakkis i miljøet. Dette med bakgrunn i gode låter og tøft liveuttrykk. Veskehund har spilt en rekke konserter og har flere festivaler merket i kalenderen denne sommeren. Selv om det er voksne menn som spiller sammen, tar de tiden til hjelp og bygger stein på stein mot sitt uttalte mål «totalt verdensherredømme».  Hvis du vil ha en eklektisk musikalsk kvalitetstime er det bare å rense ørene og kjenne din besøkelsestid. Da kan du i tillegg få den gleden av å gå rundt å si «jeg var der»!

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere