onsdag 4. mars 2015 2015

Bo Kaspers Orkester og Skambankt

Bo Kaspers Orkester spiller på Rootsfestivalen torsdag.

Bo Kaspers Orkester spiller på Rootsfestivalen torsdag.

Bo Kaspers Orkester og Skambankt kommer til Rootsfestivalen.

Svenske Bo Kaspers Orkester skulle være kjent og kjær for de fleste. Bandet har spilt på mange norske konsertscener de siste tjue årene. Nå står Rootsfestivalen for tur.

I snart 25 år har Bo Kaspers Orkester gledet publikum med deres lett sofistikerte blanding av pop, rock, jazz og latinamerikansk musikk med meningsfulle tekster som skildrer hverdag og relasjoner. De har blitt svært populære i hele Skandinavia etter å ha gitt ut totalt 13 plater og solgt nærmere to millioner plater. De var det mestselgende bandet i Sverige på 90-tallet.

Bo Kaspers Orkester ble dannet i 1991 og tok navnet etter frontfigur Bo Kasper Sundström. I 1993 ga de ut sitt første album, ”Søndag i sängen” som var en miks av pop og jazz. På debutalbumet hadde de hjelp av forskjellige jazzmusikere blant annet saksofonist Per Johansson som skulle samarbeide med bandet i mange sammenhenger seinere i bandets karriere. Foruten Bo Kasper Sundström på gitar og vokal, består bandet av trommeslager Fredrik Dahl, bassist Michael Malmgren og keyboardist og gitarist Mats Schubert.

Skambankt debuterte med sitt første album i 2004. Der startet en hardrock-historie som etter hvert har gitt bandet en sterk posisjon på den norske musikkscenen. . De skaffet seg raskt et sterkt live-rykte, og i løpet av de neste årene la bandet flere signatursterke plater på bordet, med hits som «O Dessverre» og «Mantra». Skambankt har trålt land og strand, og bygget karriere og popularitet stein for stein.

Da Skambankt slapp sitt femte album, Sirene (2014), mottok de fantastiske anmeldelser og gikk rett til topps på VG-lista. Bandet har siden den gang turnert Norge rundt, og nå kommer de endelig til Rootsfestivalen.

Skambankt leverer alltid live.  Med en egen blanding av punk, rock, ny og gammal hardrock, er dette en takknemlig oppgave for bandet. Er du ung og rotløs, eller gammel og satt, men glad i rock, vil du sannsynligvis få en heftig konsertopplevelse med Skambankt.

Bo Kaspers Orkester spiller på torsdag og Skambankt på fredag. Se foreløpig program her.

Både dagspass og festivalpass er i salg. Kjøp billetter her.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere