torsdag 8. mars 2018 2017

Brothers og The Boomtown Rats

Et lokalt band og et fra Irland – to nye artister er klare for årets festival.

Twin Brothers fra Vevelstad! Tvillingbrødrene Taiwo og Kehinde Karlsen fra den lille bygda Vevelstad i Nordland, ble rockestjerner over natten med sin versjon av AC/DC klassikeren Back In Black.
Brothers kalte de seg, og Back In Black ble en av de – om ikke den, mestselgende singlen i Norge i 1993. Guttene mottok gullplate for singlen for over 10 000 solgte eksemplarer.

Albumet Two For The Price Of One kom våren ’94, og besto av klassikere som Purple Haze, I Love Rock And Roll, og ikke minst They’re Coming To Take Me Away Ha-Ha, der Olga Marie Mikalsen fikk briljere.
Guttas cross over mellom rap og rock, gjorde at en ny generasjon fikk et forhold til disse låtene. I tillegg til Scandinavia, ble albumet utgitt i store deler av Europa og Japan. I tillegg turnerte de på egenhånd både i Norge og Sverige.

Sammen med bandet, er Brothers nå klare for å levere et forrykende show. De synger, spytter ut ordene i forrykende rap, mens gitarene buldrer! Dette blir PARTY!

 

Gjenforent The Boomtown Rats til Rootsen.

Det irske bandet The Boomtown Rats er klar for Rootsfestivalen. Frontfigur Bob Geldof skulle være kjent for de fleste som organisatoren bak ”Live Aid” i 1985.
Vi er svært godt fornøyd med å få besøk av en slik celebritet som Bob Geldof i Brønnøysund, og ikke minst ha gleden av å høre et gjenforent The Boomtown Rats. Deres monsterhit I don’t like Mondays bør vekke minner hos de fleste musikkinteresserte.

The Boomtown Rats ble dannet i Dublin i 1975. Deres raske, høye og ville musikk og deres framtoning gjorde at bandet ble en del av den blomstrende punk-scenen. Sanger Bob Geldofs trassige, munnkjappe arroganse og åpenbare manglende aktelse for autoriteter, gjorde dem avholdt blant alle unge som følte seg tynget av den klossete smigeren fra kirke og stat. I Storbritannia turnerte The Boomtown Rats med Ramones, Tom Petty og Talking Heads. De ble et av de største bandene i overgangen mellom 70- og 80-årene med flere topp ti hits, platinaalbum og musikkpriser. De skrev historie som det første irske bandet som fikk en 1. plass på de britiske listene med Rat Trap, og låten var den første New Wave-låten som nådde listetoppen.

I 1984 ble Bob Geldof inspirert av en TV-reportasje om hungersnøden i Etiopia, og han organiserte den stjernespekkede Band Aid. Han var med og skrev Do They Know It’s Christmas, en av de mestselgende singler i historien. Året etter organiserte Bob Geldof Live Aid. Konsertene, både i London og i Philadelphia ble sett av milliarder av mennesker over hele verden. Ett av bandene som opptrådte på konserten var selvsagt The Boomtown Rats. Året etter bestemte Bob Gelfdof seg for å gå solo, og bandet spilte sin siste konsert i Irland. Hans profil som kampanjetalsmann kan ha overskygget hans musikalske karriere. Men frøene til hans aktivisme kan bli hørt i rillene i alle Boomtown Rats’ hits.

I 2008 møttes gitarist Garry Roberts og trommeslager Simon Crowe for å starte The Rats, som skulle spille Boomtown Rats-sanger fra deres tre første album. Fem år senere kom Pete Briquette og Bob Geldof til, og bandet var samlet igjen. Siden har de holdt sammen og er stadig på turné. Til sommeren er det altså Brønnøysund som står på turnéplanen!

Les mer om artistene her

Nå er både dagspass og 3-dagers pass til salgs på Ticketmaster.

Foreløpig program finner du her!

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere