torsdag 10. november 2016 2017

De første artistene er klare

Nå kan vi endelig presentere de tre første artistene som er klare for Rootsfestivalen 2017. Det er Raga Rockers, OnklP & De Fjerne Slekningene og Janove Ottesen.

Endelig får vi oppleve Raga Rockers på Rootsfestivalen. Raga Rockers er ett av «de fire store» i norsk rock, som står like støtt som de fire store i norsk litteratur. Tidligere har både Dum Dum Boys og deLillos gjestet Rootsfestivalen, og ettersom Jokke døde i 2000, har Valentourettes vært det nærmeste vi har kommet Jokkes musikk. Nå er altså det siste ”store” norske bandet klar for utescenen i Brønnøysund.

Raga Rockers er et av de store arbeidsjernene i norsk rock og har gitt ut hele 17 album, siden starten i 1983. 12 av disse er studioalbum. I 2013 feiret Raga Rockers 30-års jubileum og i november i fjor var mer eller mindre hele musikk-Norge med på å hylle bandet.

OnklP & De Fjerne Slektningene er et herlig sammensurium av rock, rap og fest! Med OnklP som kaptein i front, og slektninger fra Oslo Ess, Obey Okay og Turboneger har siden starten i 2014 blitt et fenomen og en sensasjon i Norge. De har sluppet tre sterke album, mottatt et dryss av priser og nominasjoner, og ikke minst en endeløs rekke utsolgte konserter.

Bandet har gjort sjangerfusjonen rap/rock populær og truffet et enormt publikum rett i hjertet med låtsuksessen «Styggen på Ryggen”.

Janove Ottesen, kjent som frontfiguren i Kaizers Orchestra, er tilbake med nytt band og ny musikk på norsk. Til sommeren kan du oppleve Janove i soloformat for første gang etter at Kaizers la opp.
– I årene som kommer har jeg ambisjoner om å gjøre mer av det jeg kan best og videreutvikle min musikkstil, tekstunivers og liveopptredener i nye retninger, sier Janove Ottesen i et presseskriv.

Så langt har Janove gitt ut fire singler. Albumet ”Artisten & Marlene” slippes 10. februar 2017 og kommer til å bli utgitt på en dobbelvinyl og på alle streamingplattformer.

Les mer om artistene på vår artistside.

Fredag 11.nov kl.12 legges et begrenset antall festivalpass ut til en hyggelig julegavepris. Billettene kan kjøpes her.

 

 

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere