torsdag 9. november 2017 2018

De første artistene til 2018 er klare

Rootsfestivalen kan nå presentere de første artistene som står på plakaten i 2018; Gåte , Ida Maria og Åge & Sambandet.

Det kritikerroste folkrockbandet Gåte har gjenoppstått. 12 år etter at de herjet konsertsaler, festivaler og hitlister, skal de igjen turnere og Rootsfestivalen blir ett av stoppestedene.

Gåte ble startet opp av søsknene Gunnhild Sundli og Sveinung Sundli i 1999. Deres egen kombinasjon av tradisjonell folkemusikk og eksplosiv og progressiv rock tok dem fra øvingsrommet til store scener i løpet av kort tid. I perioden mellom 2001 og 2005 gjorde de utallige livekonserter, ga ut to studioalbum, et livealbum og to EPer med stor suksess.

Gåte solgte mer enn 100 000 album, gikk rett til topps på topp 40-lista i Norge og vant Spellemannspris i kategorien ”Årets nykommer” i 2002 for debutalbumet ”Jygri” som solgte mer enn 40 000 eksemplarer. Men i 2005 var det slutt. 31. desember ble den siste konserten holdt.

I 2017 er det kritikerroste bandet igjen samlet, med noen nye bandmedlemmer. EPen “Attersyn” som ble sluppet 3. november, inneholder fire nye låter, to basert på tradisjonell musikk og to nyskrevne originaler. Til sammen representerer de et spennende lydbilde som presenterer Gåtes univers i 2017.

Ida Maria er klar for sin første opptreden på Rootsfestivalen. Ida har i programmet ”Stjernekamp” i hele høst i vist at hun er noe av det tøffeste, beste og kuleste vi kan tenke oss på en scene i Norge.

Ida Maria Børli Sivertsen er fra Nesna. I 2008 kom debutalbumet «Fortress Round My Heart», som innbrakte henne Spellemannpris som Årets nykommer. I 2009 turnerte Ida Maria og bandet i USA sammen med bandet Glasvegas, spilte på festivaler og opptrådte på Jay Leno Show for 5 millioner amerikanske seere.

I januar 2016 var hun med på «Hver gang vi møtes» på TV2. I april samme år kom singelen og albumet med samme navn «Scandalize My Name». I høst har vi virkelig fått sett den revitaliserte artisten Ida Maria i programmet ”Stjernekamp”, hvor hun briljerte i flere genre og kom helt til semifinalen. Vi gleder oss skikkelig til å se Ida Maria på Rootsfestivalen 2018.

Åge Aleksandersen og Sambandet er svært populære på Sør-Helgeland og trekker publikum i alle aldersgrupper. Hovedårsaken til populariteten er nok Åges posisjon som en av Norges betydeligste rockere siden trønder-rockens tilblivelse på slutten av 60-tallet og fram til i dag. Men kanskje også fordi at vår hjemlige gitarhelt, Gunnar Pedersen, spiller i Sambandet.

Vi gleder oss til et gjenhør med Åge og Sambandet!

Les mer om artistene her.

3-dagerspassene legges ut den 10.nov 2017 kl.10. Først i et begrenset antall til julegavepris, deretter til ordinær pris.

Kjøp 3-dagers pass her.

 

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere