onsdag 21. mai 2014 2014

Disse spiller i teltet

Rootsteltet

Rootsfestivalen kan friste med 21 artister til teltscenen i år. Det blir som tidligere en god blanding av nye artister og artister som har spilt for oss på tidligere festivaler. Vi gjennomfører konseptet fra i fjor med artister i teltet hele onsdagen, og lager forspill i teltet før artistene inntar hovedscenen resten av festivalen.

Her er årets artister på teltscenen:

The Fjords – Filmatisk popmusikk

Bak The Fjords finner vi brønnøyværingen Petter Vågan. Petter er en utmerket gitarist som i The Fjords spiller på det mystiske og mørke, og lager drømmende nydelig popmusikk. Med seg har han tre utmerkede musikere som fyller ut lydbildet og gjør dette til meget hørverdig og spennende musikk.

The Fjords på Facebook
Hjemmeside

Pushwagon – 70-talls rock n’ roll

Dette er bandet for de som liker god gammeldags 70-tallsrock, og som er glad i å kunne høre musikkreferansene. Her er det materiale med innslag av både soul og snev av progrock. Musikk som mange kan like og mange kan utvikle et forhold til. Tekstene er ekte og inneholder sterke følelser som underbygges godt av musikken. Bandet spilte også under fjorårets festival, og ble for mange en favoritt.

Pushwagon på Facebook

 

Varig mén – Brønnøysunds skjulte skatt

Varig mén er et brønnøyband som faktisk kun eksisterte fra 1983 til 1984. Men de gjenforenes stort sett hvert tiende år. De spiller hva de kaller heavy mental rock, som defineres som en miks av ska, kupønk, progrock og countrypønk. Bandet er en trio som består av Bjørn Peder Johansen, Trond Horn og Sveinung Bratland, som har tonnevis av musikalsk erfaring. Vi gleder oss stort til denne gjenforeningen.

Varig mén på Fcebook

 

Rock n’ Roll Retribution – Rett og slett hardrock…

Dette er et rimelig nytt band som spiller hovedsakelig hardrock-klassikere fra 70-tallet, men som også krydrer med ”store” låter fra det glade 80-tall. Låtutvalget består av låter som ikke nødvendigvis toppet hitlistene, eller ble spesielt framhevet i sin tid, men som likevel har tålt tidens tann. Bandet består av Freddy Aspmark og Øyvind Estensen fra Brønnøy, og i tillegg et par trøndere ved navn Steffen Solberg og Bjørnar Hermann.

Rock n’ Roll Retribution på Facebook

 

Arabs in Aspic – Retro progrock

Her snakker vi om orgel/gitarbasert melodisk progrock med sterk inspirasjon fra 70-tallet. Vi snakker om en fin balanse mellom roligere takter og mer rocka/hardrocka og riffbaserte komposisjoner. Dette er melodiøs progrock fra et band som til nå har gitt ut 5 album. Stig Arve Jørgensen fra Brønnøysund har spilt hammond orgel og keyboards med bandet siden tidlig 2000-tall, men dette er faktisk første gangen bandet gjester byen. Bandet består for øvrig av Jostein Smeby på gitar, Eskil Nyhus på trommer og Erik Paulsen på bass.

Hjemmeside

 

Kindred Fever – En rå duo

Jarle Langåker på gitar og vokal og Linn Sofie Hagen Olsen på trommer (og trompet!) er en rå duo fra Haugesund. Her handler det om støyende gitarer og trommer. De forklarer musikken som full av desperasjon, kjærlighet, ømhet og vold… Sammen skaper de hardt-treffende rock på en slags «trashy» White Stripes-måte. Det er både fjernt og tilstede, og man hører vestkysten i bakgrunnen.

Hjemmeside

 

Styggpose

Bandet Styggpose kommer fra Bleikvassli og startet allerede i 1985. Etter noen famlende år med kun coverlåter og varierende bandbesetning ble det en ufrivillig pause et par år. På slutten av 90-tallet fant man ut at det var på høy tid å komme ordentlig i gang igjen. En ny vokalist ble hentet inn, coverlåtene ble lagt i skuffen og egne låter ble komponert. Bandet har gjort flere spillejobber på Kred i Brønnøysund til stor begeistring.

Hjemmeside

 

CSI

C.S.I er en gitarduo som har tilholdssted i Trondheim. Duen består av Christian A. Fjeseth og Stig A. Jørgensen. Repertoaret spenner fra 50-tallets rockepionerer til flere av 2000-tallets største radiohits. De gjør alle standardlåtene på oppfordring, men deres ”annerledeshet” virker som et friskt pust i en bransje der alle har samme utvalg låter. C.S.I. kan vi nesten kalle Rootsfestivalens husband i teltet, der de har sin faste plass til stor begeistring og suksess.

Hjemmeside

 

Ila Auto

Årets barneforestilling i Rootsteltet er med Ila Auto. Bandet spiller mye for barn og har også spilt i Barne-TV. Bandet sier de lærer utrolig mye av barn, og at de aldri får et mer ærlig publikum. Ila Auto har blandet tradisjonsmusikk med egne låter; bluegrass med rock & roll, folk og country, og utviklet seg til et av landets beste og mest selvutleverende liveband. Bandet vant Spellemannsprisen i 2006 for debutalbumet.

Ila Auto på Facebook

Hjemmeside

 

Trond Horn & Anita Bøygard

Trond og Anita er ikke bare musikalske venner, men er gift og bor på Horn utenfor Brønnøysund. Anita har lang og allsidig musikalsk erfaring, og flere utgivelser bak seg fra bla. hallingpunk til vise-folkrock i den kritikerroste duoen Bøygard. Trond har spilt i flere forskjellige band siden tidlig 80 -tallet, men først nå de siste par årene prøvd seg som soloartist. Med Trond Horn og Anita Bøygard m/band forventer vi at det blir et gjenhør med deres Johnny Cash/June Carter tribute.

 

Bein & The Vibe Circus

BEIN & The Vibe Circus er et nordlandsbasert band med medlemmer fra Lofoten, Bodø og Kjerringøy. Musikken varier i sjangere, og bandet beskriver seg selv som «lite sjangerlojale».

BEIN & The Vibe Circus er en videreutvikling av ett tidligere solo-prosjekt startet av Magnus Skulbru (BEIN) som gikk under navnet «The Brain of Bein». Bandet vant «BoLarm» i februar i år, hvor premien var å få spille på festivalscener i Nordland. Ta godt i mot nye talenter fra vårt hjemfylke.

BEIN & The Vibe Circus på Facebook

 

Harvest

Harvest er et band som spiller brennheit rock’n’roll. I en musikkverden som blir stadig mer preget av autotune og slapp synth-pop, serverer Harvest egenprodusert riffbasert retrorock, låter som tar tilbake de gode gamle rockerøttene fra 60- og 70-tallet. Harvest har spilt sammen siden 2010, hvor medlemmene møttes på Høgskolen i Nord-Trøndelag i Levanger. Bandet spilte på Rootsfestivalen i 2012.

Harvest på Facebook

Harvest på Soundcloud

Harvest på Urørt

 

iBand

iBand er en gruppe på fem tenåringsjenter fra 15-17 år. De har spilt sammen siden januar 2013, da de bestemte oss for å være med på Ungdommens kulturmønstring der de kom helt til landsfinalen i Larvik. iBand har vært oppvarmingsband for Åge Aleksandersen og Sambandet og Wonderful Tonight i Mosjøen. De hadde en konsert på årets ”Sjøgata Live” og de skal også delta på årets Norske Talenter. De gleder seg til å spille på Rootsfestivalen.

Se iBand opptre på Norske Talenter her

 

The Leanders

The Leanders skal igjen oppløses, og det blir avslutningskonsert på Rootsfestivalen med gjester fra tidligere konstellasjoner av bandet. The Leanders er et pub-band som spiller lett tilgjengelig og sangbar musikk fra popens og rockens historie med hovedvekt på det vokale. The Leanders har etter hvert gått mer elektrisk, og vi får høre coverlåter av Beatles, U2, Crosby, Stills, Nash & Young og Springsteen, pluss noe egenkomponert stoff.

The Leanders på Facebook

 

Tullamore Crew

Medlemmene i Tullamore Crew fant fort ut at den irske musikken ble både bedre og tøffere når man satte den inn i et litt mer rocka uttrykk. Publikums øltørst vokste i takt med bandets selvtillit og bandet får stadig gode tilbakemeldinger fra arrangører på meget god omsetning i baren.

Blant bandets forbilder finner du Young Dubliners, Flogging Molly, Waterboys, Dropkick Murphys med flere.

Tullamore Crew på Facebook

Beerwillys

Beerwillys presenterer ett meget bredt spekter av låter ifra de siste ti årene. Bandet legger stor vekt på gitarbasert rock med masse av sjarm. Du vil få låter av Tom Petty, Bruce Springsteen, Blues Brothers, Rolling Stones, Janis Joplin, Åge Aleksandersen, Def Leppard, Whitesnake, Dance With a Stranger, Pink Floyd, Coldplay, Imagine Dragons, Morten Abel og mange, mange flere!

Beerwillys på Facebook

 

Phone Joan

Phone Joan visste nøyaktig hvem de gikk til da de satte seg på flyet til Nashville, Tennessee. En tur som ikke ville vært mulig uten lånte midler fra to av bandets bestemødre og invitasjonen fra Jack Whites skjeggete stjerneprodusent Vance Powell.

Et liveband av Phone Joans kaliber trenger ingen andre for å gjøre det de gjør. Det er heller ingen hemmelighet at bandet i hele sin eksistens har vært en ganske brokete gjeng: De er fire vidt forskjellige musikere som har bestemt seg for å forenes om et felles prosjekt, og det er nettopp dette som gjør dem til et spennende og stormfullt bekjentskap.

Hjemmeside

Vegard Benjaminsen Band

Vegard Benjaminsen Band er et lokalt band prosjekt som har eksistert halvannet år nå. Bandet leverer musikk i beste pop/rock sjanger og fokuserer på å ha en god blanding av egenkomponert materiale samt kule coverlåter. Inspirasjonen henter de fra artister som: U2, Needtobreathe og MJ!

På årets Rootsfestival har de også med seg gjestevokalist Adrian Jørgensen. Adrian er vell kanskje mest kjent for sin deltagelse i fjorårets The Voice som gikk på TV2. Der gikk han hele veien til finalen og fikk seg en topp 4-plassering! Adrian er for tiden i Oslo, der han jobber med studio prosjekter.

 

Blueskollektivet

Våren 2013 møttes fem bluesinteresserte musikkstudenter gjennom sin felles interesse for bluesen, og ble enige om å lage et blueskollektiv. Blueskollektivet er et band som serverer ektefølte blå toner både høyt, lavt, fort og sakte. Deres røde tråd er at alt er på nord-norsk dialekt. De som opplever dem live får oppleve saftig frisk blues, mye energi, et trøkk som gir lyst til å røre rockefoten, velkledde gutter, tøffe riff, og knasende soloer både på strenger og tangenter.

Blueskollektivet på Facebook

Triple Trouble

Triple Trouble er en bluesrock-trio fra Brønnøysund. De har spilt sammen i flere år, men har ikke vært aktive på en stund grunnet utdanning og andre årsaker. Musikken de elsker å spille er bluesrock a la Stevie Ray Vaughn, men de spiller også egne låter. Triple Trouble har flere ganger vært med på Ungdommens kulturmønstring og deltatt på tv-programmet «Norske talenter».

 

Seljemark

Seljemark spiller egenkomponerte låter. Søstrene Ranveig og Mildrid kommer fra Vik i Helgeland og synger på sin dialekt fra Sømna. Med sitt fleksible konsept tilpasser de seg små så vel som store scener. De har med sin sjarmerende opptreden og sine velkomponerte låter og tekster spilt på alt fra små kontorkonserter til store events. Bandet Seljemark har gitt ut tre plater, og var fjorårets mest spilte artist på NRK Nordland.

Hjemmeside

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere