torsdag 6. april 2017 2017

Fire nye artister klare

Vazelina Bilopphøggers, Midnight Choir, Kristian Kristensen og The Dogs er klare for Rootsfestivalen 2017. Og med dette er programmet på Hovedscenen komplett!

80-tallsheltene i Vazelina Bilopphøggers er på veien igjen for å spre humor og glede blant unge og gamle fans. Det begynner å nærme seg 40 år siden Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 hjemme i bryggerhuset til Arnulf Paulsen. Etter det har de spredd Totensdialekten og -humoren ut over det ganske land.

Vazelina Bilopphøggers er en av meget få, om noen, norske artister som har drevet kontinuerlig siden starten. Så langt har bandet solgt godt over 1 million album. Bandet har mange spennende planer framover, både konserter, forestillinger og tv, så bandet vil være med på å sette sitt preg på det musikalske landskapet også i årene som kommer. Til sommeren kan vi glede oss over deres humor og ablegøyer på Rootsfestivalen.

Midnight Choir ble i fjor gjenforent etter 12 års pause. Etter konserten på Øyafestivalen var hovedstadspressen enig om at Midnight Choir er Norges beste band. Midnight Choir ble startet i 1992, og etter å ha utgitt fem album, ble gruppa oppløst i 2004. 12 år seinere står de på scenen igjen.

Midnight Choir består av Paal Flaata, gitar og vokal, Atle Bystrøm, gitar og piano og Ron Olsen, bass. Musikken er lavmælt og melankolsk. Bandet vant Spellemannprisen i klassen rock i 1998 for albumet «Amsterdam Stranded», som er betraktet som en av nittiårenes beste utgivelser i Norge.

The Dogs med Kristopher Schau som frontfigur har markert seg som et av de mest hardtarbeidende bandene i Norge de siste årene, med et utall utgivelser og livejobber.

2016 var intet unntak. Fire singler, et studioalbum, et livealbum og fulle hus over det ganske land. I tillegg rakk de å varme opp for Bruce Springsteen i Frognerparken foran 37.000 publikummere og legge ut på en lengre turne i Europa med Kvelertak. Ingen grunn til å hvile på laurbærene av den grunn. Schau og Co hadde tett oppunder 100 konserter i fjor.

Dette året er det lagt opp til akkurat samme løpet. 2017 ble sparket i gang som tidligere år med et splitter nytt album; «Death By Drowning» på Drabant Music. Albumet ble fulgt opp med massiv turnering i februar og mars. Vi gleder oss til dette bandet på Hovedscenen.

Kristian Kristensen fra Harstad har etablert seg som en av de virkelig store stemmene og låtskriverene her til lands. Han fikk alle, både publikum og dommere, til å måpe med sin fantastiske stemme i talentshowet med den passende tittelen The Voice for noen år tilbake. Men det var først etter at han forlot programmet og fokuserte på å skrive og fremføre sine egne låter at han virkelig fant sin egen stemme.

Publikum har omfavnet låter som «Kan du høre mæ?», «Lyset» og «Du som snakke». Kristian ser aller mest på seg selv som en singer-songwriter, inspirert av blant annet indie, folk, pop og elektronika. Låtskriveren og historiefortelleren velger å skrive og synge på sin egen dialekt. Og i kjernen av alt artisten og låtskriveren Kristian gjør er hans karakteristiske stemme og flotte falsett, en stemme sa uttrykksfull og særpreget at det er nettopp slik han oftest beskrives; som «han med stemmen».

 

Les mer om artistene på artistsiden. 

Billetter til Rootsfestivalen 2017 kan kjøpes her.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere