Frivillig på Rootsfestivalen?

Har du lyst til å jobbe som frivillig på Rootsfestivalen? Hvert år er det er i overkant av 250 frivillige som jobber under Rootsfestivalen. Som frivillig kan du jobbe en eller gjerne flere dager.

Hvem kan være frivillig?

Aldersgrensen for å være frivillig er 16 år for enkelte jobber, mens de fleste jobbene krever at du er 18 år. Som frivillig på Rootsfestivalen jobber du med en eller flere oppgaver som må gjøres for at festivalen skal gå knirkefritt. Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Du trenger ikke å ha festivalerfaring fra før. Vi søker etter engasjerte mennesker med positiv innstilling og som har lyst til å yte service for festivaldeltakerne. Som frivillig får du mye nyttig erfaring og blir kjent med mange trivelige, og kanskje nye mennesker. Du kan være med å bidra en eller gjerne flere dager. Frivillige som kan jobbe flere dager foretrekkes.

To vakter gir gratis kveld

Frivillige vil ikke få betaling da Rootsfestivalen er en felles dugnadsinnsats for kultur og stemning i byen vår. I tillegg vil du få et minne for livet, god musikk, mat og godt kameratskap. Den som jobber minst to vakter har fri adgang til festivalområdet en av kveldene. Alle frivillige får eksklusive festivaleffekter produsert kun for arrangøren. I tillegg vil du bli invitert til et gratis ”feire oss selv”-arrangement neste vår som også er en kick-off for neste festival.

Hva gjør de frivillige?

Vi trenger frivillige til mange forskjellige oppgaver. Vi trenger alltid folk med erfaring fra relevant arbeid, Har du for eksempel førerkort for større kjøretøy, har du vekterkurs, er du en handyman- eller woman, er flink til å lage mat eller har jobbet i servicenæringen – ja, da er det garantert en jobb for deg på Rootsfestivalen.

Hvilke arbeidsoppgaver har vi?

 • Rigging:opp- eller nedrigging av scene, lys- og lydanlegg, gjerder, telt med mer – før og etter festivalen
 • Artistservice:dvs. passe på at artistene får den servicen de trenger
 • Vakt:passe på at alle har det bra under festivalen
 • Bar:servere øl, vin, brus, snacks og andre salgsvarer til våre gjester
 • Sjåfører:kjøre frem og tilbake med folk og utstyr. Kanskje du har litt mer enn B-lappen?
 • Adgangskontroll:du ønsker folk velkommen ved festivalinngangen, selger billetter og setter på festivalarmbånd
 • Matlaging/servering:være med på å lage god mat til frivillige og artister
 • Fiksere:festivalens ”alt i ett” styrke som jobber litt overalt under hele festivalen
 • Rydding/renhold: på festivalområdet under og etter festivalen
 • Festivalkontor:gi publikum, andre medarbeidere og artister generell informasjon og hjelp. Det dukker alltids opp store og små spørsmål som må løses der og da
 • Salg:av festivaleffekter, billetter og rootsmynt

Vi kan dessverre ikke garantere at alle får jobbe med akkurat det de ønsker eller de dagene de har mest lyst, men vi prøver å ta hensyn til dine ønsker så langt det lar seg gjøre. I all hovedsak må vi disponere de frivillige slik at alle oppgavene dekkes på en god måte.

Har du spørsmål om det å være frivillig, send e-post til annkristin@rootsfestivalen.no

 

Søknad om akkreditering

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere