onsdag 29. april 2015 2015

Gabrielle & Blueskollektivet

Gabrielle_nyhetMed Gabrielle og Blueskollektivet er programmet på hovedscenen komplett. 4 artister hver kveld – totalt 12 artister.

Gabrielle:

Gabrielle har hatt eventyrlig suksess med monsterhitene «Ring meg», «Bordet» og «Høster» som tok alle fyr på radio og salgslister. Låta «Fem fine frøkner» var fjorårets sommerhit og var i flere uker den mest spilte låten på norsk radio. Bergensjenta var også den eneste norske artisten som opptrådde på Nobelkonserten i fjor, som sendes ut til 350 millioner husstander verden over. Hun er kjent for et rått sceneshow hvor hun gir alt.

Gabrielle er fra Bergen og synger selvsagt på bergensk. Hun har vokaltrøkket fra soul og bluesverdenen, råheten fra rocken, bakgrunn fra gospelverdenen. Blandet med en haug med gamle Moog synther og rå drivende beats blir dette Gabrielles musikalske uttrykk.

Hun har akkurat sluppet en ny singel som heter «Mer», som VG kalte for en praktlåt. Gabrielle kommer til å skape vill fest på Rootsfestivalen, vi gleder oss!

 

blueskollektivet_webReprise på Blueskollektivet:

Blueskollektivet med Brønnøygutten Remi Slotterøy som låtskriver og frontfigur, spiller reprise på Rootsfestivalen. I fjor opptrådte de i teltet, i år kan de oppleves på storscenen.

Siden i fjor har karrieren skutt fart etter at Blueskollektivet i august vant Union Bluescup under Notodden Bluesfestival, med et bredt, egenprodusert repertoar.
Blueskollektivet overbeviste juryen med sitt talent, et godt scenetekke og ikke minst et utviklingspotensial som dyktige bluesmusikere.
«Det er sjeldent å høre blues på norsk. Blueskollektivet leverer tekster med mening og et høyt musikalsk nivå,  uttalte ett av jurymedlemmene.

Premien var at Blueskollektivet i 2015 skal reise på en landsomfattende turné rundt om på bluesklubber og festivaler i regi av Norsk Bluesunion. De er forespeilet 50 spillejobber i løpet av 2015 fra nord til sør i landet. Det hele toppes med en reise til bluesens hjemby Memphis i USA om ett år. Der skal de representere Norge under International Blues Challenge.

Allerede er de første konsertene unnagjort i Oslo og Lillestrøm med fantastiske tilbakemeldinger. Før påske var de i studio og gjorde sin første plateinnspilling, en single som skal gis ut i løpet av sommeren. De ser alle fram til å ha noe å vise til når de turnerer både innenlands og utenlands.

Blueskollektivet er et ambisiøst bluesband med base i Midt-Norge. Det var våren 2013 en gruppe musikkstudenter møttes gjennom sin felles interesse for bluesen. Blueskollektivet er et band som serverer ektefølte blå toner både høyt, lavt, fort og sakte. Deres røde tråd er at alt er på nord-norsk dialekt. De som opplever dem live får oppleve saftig frisk blues, mye energi, et trøkk som gir lyst til å røre rockefoten, velkledde gutter, tøffe riff, og knasende soloer både på strenger og tangenter.

Blueskollektivet består av Remi André Slotterøy, vokal/gitar, Kristoffer Tønder Iversen, gitar, Gard Figenschou Eriksen, bass, Fredrik Stanghov, piano og Magnus Hoem, trommer.

Se komplett program for Rootsfestivalen her.

Kjøp billetter her!

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere