torsdag 12. november 2015 2016

Åge & Sambandet til Rootsen 2016

Aage_nyhetFolkekjære og populære Åge Aleksandersen & Sambandet er første hovedartist booket til Rootsfestivalen 2016.  Bandet har tre ganger tidligere gjort stor suksess under Rootsfestivalen, sist i 2013.

Åge Aleksandersen er av mange regnet for å være Norges ukronete rockekonge, i tillegg til å være mannen bak låten som er blitt omtalt som den norske populærmusikkens nasjonalsang, «Lys og varme». Så stor betydning har denne sangen hatt, at Aleksandersen karakteriseres som en nasjonalskald på linje med Alf Prøysen. I tillegg til å ha komponert en rekke av de mest kjente poplåtene i norsk musikkhistorie, er Åge Aleksandersen kjent som en mann med et brennende politisk engasjement. Han evner også å være nådeløst ærlig og personlig i sine sanger, samtidig som han klarer å verne om sin familie og sitt privatliv.

Foruten flere plateutgivelser med Prudence, har Åge Aleksandersen gitt ut over 20 plater, både som soloartist og sammen med Sambandet.  Gjennom sin karriere har han hatt en hel rekke hitlåter som har gått rett hjem hos publikum og blitt folkekjære sanger, sanger som er brukt både i glede og i sorg.

Åge Aleksandersen og Sambandet er svært populære på Sør-Helgeland og trekker publikum i alle aldersgrupper. Hovedårsaken til populariteten er nok Åges posisjon som en av Norges betydeligste rockere siden trønder-rockens tilblivelse med Prudence på slutten av 60-tallet og fram til i dag. Men kanskje også fordi at vår hjemlige gitarhelt, Gunnar Pedersen, spiller i Sambandet. Vi gleder oss til et gjenhør med Åge og Sambandet!

Billettsalget for Rootsfestivalen 2016 starter fredag 13.november kl.09:00. Da kan festivalpass kjøpes til redusert pris.

Billetter kan kjøpes her (klikk på lenken).

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere