lørdag 16. juli 2016 2016

Kommer hjem til Rootsen

Skipsfjord2000

Fra venstre Karoline Skipsfjord, Robert Ditlefsen og Brage Ditlefsen Hetling og Ida Skipsfjord treffes på Rootsen hvert år. – Vi setter pris på å se hverandre og kunne oppleve bra musikk og stemning samtidig, sier slektningene, som bor spredt rundt i Norge.

Lille Brage Ditlefsen Hetling har kjekke øreklokker på, slik at lyden i festivalteltet blir helt fin for en liten krabat. – Han er 20 måneder gammel! Om dette er hans første Roots? Neida. Han var her i fjor også, sier hans onkel Robert Ditlefsen.

Robert Ditlefsen sitter sammen med søskenbarna Karoline og Ida Skipsfjord på en av benkene i teltet, hvor musikken høres godt, men hvor det samtidig er fint å slå av en prat og nyte et festivalmåltid tilberedt av Hildurs Urterarium. – Vi alle har foreldre som kommer fra Brønnøy, og dermed kommer vi hjem hit og samles her når det er Rootfestival. Det er blitt en tradisjon vi holder av, og vi har rene slektstreffet når alle i familien kommer hit, sier søskenbarna.

At musikken i festivalteltet denne dagen falt i smak er ikke tvil. – Vi har lyttet til flere band her nå, blant annet Clark og Bluesbyrået. Jeg synes de har booket særdeles bra band. Jeg er imponert, sier Robert Ditlefsen, og hjelper lille Brage opp i trillevogna, for nå skal de to avslutte dette besøket i teltet. – Det er så fin stemning her, og vi gleder oss allerede til å komme tilbake neste år, sier søskenbarna.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere