fredag 11. april 2014 Artister 2014 2014

Kritikerrost indiepop

Foto: Tonje Thilesen

Foto: Tonje Thilesen

Highasakite er et norsk indiepopband. Deres mørke, nervekilende og nydelig musikk har gjort kritikere og publikum i fra seg av begeistring.

Bandet debuterte i 2012 med albumet «All That Floats Will Rain». Da skrev Dagbladets anmelder; ”Avlys resten av musikkåret, dette mine damer og herrer, er popmusikk”, og ga platen terningkast 6. Siden første albumslipp har oppmerksomheten økt, og bandet er i 2014 klare for å ta Norge med storm. Highasakite har vært nominert til både Spellemannpris og Statoil-stipendet, turnért over store deler av verden og signert flere internasjonale avtaler.

I februar ga de ut albumet ”Silent Treatment” som har fått seksere av Dagbladet, Dagsavisen og Aftenposten og 10/10 av Musikknyheter som skrev «Dette er lyden av gull». Du har kanskje fått med deg de nydelige låtene ”Since Last Wendnesday” og ”Leaving no traces” som har blitt spilt mye på radio den siste tiden.

Bandet som møttes ved jazzlinjen på NTNU i Trondheim er veldig dyktige musikere, og består av av Ingrid Helene Håvik (vokal), Trond Bersu (trommer), Øystein Skar (synther), Marte Eberson (synther) og Kristoffer Lo (gitar, perkusjon og flugabone).

Highasakite spiller på torsdag, og deler scene med Timbuktu og Morten Harket. Dette blir en rett og slett en magisk musikkveld. Det er bare å glede seg!

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere