fredag 24. juni 2016 2016

På menyen

frivillig I år har vi flere nye mattilbud og alle er lokale bedrifter fra regionen.

Lokalmat  
Rootsfestivalen er stolte og glade over å ha kvalitetsbedriften Hildurs Urterarium til å servere mat til festivaldeltakerne. Hildurs lager all mat fra grunnen av, basert på lokale råvarer med fokus på smak. Kokkene fra Hildurs står ved grytene både dag og natt under festivalen. De satser på smakfull festivalmat. Den beryktede urtepizzaen og festivalbomben «elg i sovepose» står på menyen.

Thai-mat 
I år har vi for første gang med oss Baan Thai som drives av Chawiwan Khiaokham med god hjelp fra ektemannen Lasse Olsen. De vil være tilstede både på dag og kveldsarrangementene. De skal servere thai-wok og thai curry med ris med ferske grønnsaker flydd inn fra Thailand! Og selvfølgelig hjemmelagde vårruller. På dagtid vil de i tillegg selge kioskvarer myntet på den yngre garde – som sukkerspinn, lakrisstenger, popcorn og kjærlighet på pinne.

Fisk på menyen 
Thon Hotels byr på fish & chips, noe som ble en slager i fjor. Råvarene er fersk fisk i fra Vega. Mens Kred-gjengen kommer til å steke Rootsburgere som bare det.

Lokalbrygget kaffe 

Kaffebrenneriet på Forvik kommer med Rootskaffe

Kaffebrenneriet på Forvik kommer med Rootskaffe

Kaffe må man ha hele døgnet, og spesielt på festival! Det er derfor naturlig at Rootsfestivalen har inngått samarbeid med regionens eget kaffebrenneri – Kaffebrenneriet på Handelstedet Forvik. De brenner kaffebønner fra Nicaragua og setter sammen ulike typer kaffe.

Til Rootsen kommer de med en egenprodusert Rootskaffe, i tillegg til vanlig kaffe, kaffe latté, espresso og capuchino. I tillegg skal de servere te og varm sjokolade. Til god kaffe må man jo selvfølgelig ha noe søtt attåt, derfor blir det også servert kaker og den eksklusive LaPraline-sjokoladen med de populære smakene havsalt og chili.

Handelstedet Forvik er opptatt av miljøet og vil derfor også ta med seg kaffebeger med moderne farger og tøffe mønstre i resirkulert materiale av bambus, som man kan kjøpe med seg og bruke gang etter gang.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere