fredag 17. april 2015 2015 Artister 2015

Morten Abel, Senjahopen og Kim Lie

MortenAbel_nyhet
Tre nye artister til Rootsfestivalen er klare; Morten Abel, Senjahopen og Kim Lie.

Morten Abel er en av Norges mest suksessfulle artister. Han har vært i det norske musikklivets rampelys i over tre tiår, og nå er han aktuell med ny plate – på norsk!

Etter over 700.000 solgte album, utallige hit-låter og en mengde konserter, er det hevet over enhver tvil at Morten Abel er en av de mest innflytelsesrike popartistene i Norge noen sinne. Han har preget norsk popmusikk i over 30 år gjennom sin karriere i Mods, September When, Pelz og sist som soloartist. Abel har en unik evne til å fornye seg, er alltid eksperimentell og har gjennom en lang fartstid i rampelyset fremdeles en aura av mystikk rundt seg. Morten Abel er en av Norges beste live artister og skuffer aldri på scenen, gled dere!

1408061628wpdm_Pressebilde-Senjahopen_nyhetSenjahopen har vært på scenen på Rootsfestivalen før, men det er altfor lenge siden nemlig helt tilbake til 2011. Da som siste band ut på Tørrfiskbrygga. 

Senjahopen har eksistert som orkester siden den spede begynnelsen høsten 2007, da primus motor Henrik Sandnes samlet en gjeng kamerater for å spille nordnorskspråklige gjendiktninger av internationale hits, “Take me home country roads” ble til “Landevei, ta mæ heim” etc. Etterhvert meldte behovet seg for egenkomponerte sanger, noe Sandnes leverte på løpende bånd, så en første single, “Yttersia” ble spilt inn og gitt ut i et hattfokk 2008 med påfølgende video. Senjahopen traff folk hjemme med humør og fengende musikalske uttrykk, men traff også en nerve med Sandnes finurlige tekster om folk og fisk, liv og død, fest og hverdager.

Som liveband har Senjahopen opparbeidet seg et solid rykte som underholdere som begeistrer store og små i det ganske land, både på festivalscenen og den trange klubben. Når Senjahopen kommer blir det fest!

KimLie_nyhet
Kim Lie 
er en fremadstormende artist/låtskriver fra Bodø som virkelig har tatt grep om egen karriere det siste året. Kim skriver all musikken sin selv og har stablet sammen en flott band som heter Langt Nord. Musikken kan beskrives som pop/rock, ispedd reggae, der hans norske tekster forteller om et politisk engasjement, med fokus på miljø, politikk, forbruk og fellesskap. med mye inspirasjon fra reggae og visesang. Lie debuterte med albumet «Det som kommer I fra hjertet» høsten 2014.

Morten Abel spiller på hovedscenen på torsdag. Senjahopen spiller på teltscenen og nattrock på Kred på onsdag 15. juli og Kim Lie spiller på teltscenen lørdag 18.juli.

Her kan du lese mer om artistene.

Og her kan du kjøpe billetter! 

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere