onsdag 19. mars 2014 Artister 2014 2014

Musikk til hardcore-folket

Foto: Stian Andersen

Foto: Stian Andersen

Det blir hardt og tøft når Kvelertak entrer scenen på Rootsfestivalen. Kvelertak leverer til de grader live, med et rasende og energisk liveshow som blåser fletta av alle og enhver.

Kvelertak fra Stavanger synger på norsk, og spiller stilmessig en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig hardcore punk med blackmetal-elementer. Bandet startet opp i 2007, men slo først igjennom i 2009 via NRKs Urørt og by:Larm, noe som blant annet sikret dem spillejobb på Roskildefestivalen. Etter det begynte ballen å rulle for Kvelertak og de opparbeidet seg et rykte som Norges tøffeste rockeband.

Sommeren 2010 kom deres første album ”Kvelertak”, som mottok strålende kritikker og vant Spellemannspris både i klassene ”rock” og ”årets nykommer”. Deres andre album, ”Meir” kom i 2013, og høstet Spellemannspris i klassen ”metal”.

Om denne plata sa Asbjørn Slettemark (NRK) i en anmeldelse: ”Jeg tror Kvelertak har så mye originalitet og tradisjon i seg at de kan blir et nytt AC/DC hvor de utvikler seg innenfor sitt eget, strengt definerte univers. Et univers hvor de er ganske så uslåelig og utvikler egne koder, arrangementer og måter å spille rock på”.

I februar 2011 mottok Kvelertak Statoil-stipendet på en million kroner. Formålet med stipendet er å gi nye artister muligheten til å markedsføre seg internasjonalt. Det har Kvelertak oppnådd gjennom flere turneer både i Europa, Nord-Amerika og Østen.

Etter hyppig turnering har bandet bygd seg opp og fått en unik posisjon både i Norge og i utlandet. Ingen tvil om at livet på veien sammen med noen av de største navnene i rocken som Mastodon, Converge, Gojira har satt spor, men det er slettes ikke grunn alene. Kvelertak leverer til de grader live, et rasende og energisk liveshow som blåser fletta av alle og enhver. Det er melodiøst, illsint og beinhardt og på rein rogalandskdialekt, noe som uten tvil har vært nøkkelen til deres suksess. I april og mai skal Kvelertak turnere i Storbritannia og USA og skal 28. juni varme opp for Iron Maiden i Bergen.

Kvelertak består av Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Maciek Ofstad (gitar), Vidar Landa (gitar/piano), Marvin Nygaard (bass) og Kjetil Gjermundrød (trommer).

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere