onsdag 19. mars 2014 Artister 2014 2014

Publiners presenterer nye låter

Foto: Marthe Amanda Vannebo

Foto: Marthe Amanda Vannebo

Publiners er klar for ny opptreden på Rootsfestivalen. Siden sist har de sluppet to plater, og det er derfor på tide at de igjen får entre hovedscenen både for å presentere låter fra disse og låter fra den nye plata som kommer til høsten.

Det er fire år siden ”våre egne” i Publiners sist spilte på Rootsfestivalen. Etter at det femte albumet ”Kontroll” ble sluppet i mars 2012, ble det et travelt år med mange konserter samtidig med at Publiners feiret 10-årsjubileum som plateartister.

2013 ble et roligere år for bandet med låtskriving og øving. Planen er å gi ut ny plate til høsten. Nytt materiale spilles nå inn i Brønnøysund med Trond Viggo Solås som produsent og låtene begynner etter hvert å ta form. Første singel slippes etter planen i april 2014.

Nytt av året er at Vidar Tilrem er tilbake i bandet med fele og banjo. En berikelse for bandets uttrykk og en solid forsterkning av liveuttrykket. Samtidig som bandet jobber i studio, blir det en del konserter utover våren og sommeren.

Publiners vil ikke settes i musikalske båser, og har derfor laget sin egen genre, ”Folk’n roll”. Bak seg har Publiners fem plateutgivelser. Da «Kontroll» kom i 2012, skrev Stein Østbø i VG i anmeldelsen: ”varmt, nært og feiende friskt fra en gladgjeng flere bør sjekke ut”.

I tillegg til mer enn 300 konserter landet rundt, har Publiners deltatt i NRK-serien «Lyden av lørdag» og Melodi Grand Prix i 2009 der de kom til gullfinalen i Oslo spektrum.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere