torsdag 9. juli 2015 2015

Rasmus & Verdens Beste Band

  RasmusogVBB-artistside

Helgeland Sparebank, som er Rootsfestivalens hovedsponsor, er opptatt av tilbud til barn og unge, og spanderer derfor et skikkelig show for de yngste festivalgjengerne.

– Rootsfestivalen er et veldig bra kulturarrangement på Helgeland og vi ønsket gjerne å være med å bidra for å få til en bra konsert for fremtidens festivalgjengere. Dette er profesjonelle musikere som har vunnet to Spellemann-priser for beste barneplate, sier lokalbanksjef for personmarked Kristian Wold Arnøy.

Rasmus & Verdens Beste Band spiller humoristisk og fengende musikk for både barn og voksne. De har blitt sammenliknet med Knutsen & Ludvigsen og synger sanger om kyssing, om tante som har en tuba i nesen, om farmor og mormor som er kjærester og om puppan te pappa. Publikum får være med å synge og klappe, og av og til må noen opp på scenen og for eksempel hjelpe til med å blåse såpebobler.

Rasmus & Verdens Beste Band er stolte vinnere av to Spellemann-priser for beste barneplate, med ”Kyssing e hæslig” (2007) og “Puppan te pappa” (2010). Også tredjeplata “Gul snø” (2012) ble nominert til Spellemann.

Bandet består av Rasmus Rohde på gitar og sang, Erlend Smalås på tuba, bass og sang og den serbiske super-trekkspilleren Jovan Pavlovic på trekkspill. I tillegg har de med seg Carl Haakon Waadeland på trommer. De er drevne, profesjonelle musikere med bakgrunn fra blant annet Trøndelag Teater og jazzlinja på NTNU, og har spilt med Åge Aleksandersen, Hans Rotmo og Knutsen & Ludvigsen.

Bandet har opptrådd på en rekke festivaler i Norge, samt turnert mye på barneskoler over hele landet i regi av Den Kulturelle skolesekken. I fjor stod Rasmus og Verdens Beste Band  på hovedscenen på Trøndelag Teater med musikalen «Puppan te Pappa» som ble vist for over 20.000 publikummere. De ga samtidig ut sin fjerde barneplate «Rasmus og Verdens Beste Musikal» som inneholder musikken fra forestillingen. De ble også tildelt Trondheim Kommunes Kulturpris for 2014.

Ta med hele familien og kom, dette blir gøy!

Rasmus & Verdens Beste Band spiller gratiskonsert for barn og familier på hovedscenen lørdag kl.12:00.  Portene åpner kl. 11:30.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere