lørdag 23. april 2016 2016

Teltartister – Part 1

Da kan Rootsfestivalen endelig begynne å slippe noen av de nitten artistene som skal spille på teltscenen i sommer. Vi har som tidligere år satt fokus på at teltscenen skal være et utstillingsvindu for artister som har tilknytning til Brønnøysund og Sør-Helgeland.

På teltscenen skal det i år avvikles 20 konserter med 19 artister. På åpningsdagen onsdag blir det hele åtte band som skal på scenen, flere nye artister og noen som er kjent fra før. Vi er i sluttfasen med å sette opp programmet og gjøre avtaler med bandene som skal opptre. Så i dag slipper vi navnene på 6 av artistene som skal spille i teltet i år. Disse er :

Lille Brønnøya
Denne konstellasjonen har sitt opphav i gamle Frk. Ozn. Vi kjenner igjen Sverre Rande, Torkel Buarøy, Stig A Benjaminsen og Sindre Kvam derifra. I tillegg så er Håkon Lund
med. Dette bandet kommer til å være veldig i soul-genren. Vi gleder oss.

Melby
som er Stockholm-basert. Bandet kan musikalsk plasseres som litt lett poppet, melodisk, litt psykedelisk, men framfor alt friskt og bra. Vi har en Brønnøysund-link her, nemlig Are Engen Steinsholm som spiller i bandet. De slapp for litt tilbake en singel, ”human” som fikk meget gode kritikker.

Irish Brew
Brønnøysunds litt skulte skatt, spiller ikke så mye, øver kanskje heller ikke så mye, men alt tas igjen når de først er på scenen. Vi forventer strålende irsk musikk og litt skitprat.

Clark
Et band som var i gang med noe riktig så bra i sin tid, men som utrolig mange andre band så ble det splitt før de fikk gjennombrudd og suksess. De har tidligere vært med på Rootsfestivalen, vi er ikke helt sikker, men tror det er i 2002. Bandet består av to stk fra Oslo, Thomas Selvaag og Bjørn Rummelhoff-Hansen og ikke minst to med opphav fra Brønnøysund, Thomas Pedersen og Sturla Nøstvik. Her er det gjensynsglede, erfaringslæring og spilleglede som vi får servert i en fin dose pop/rock.

Torghatten Band
Et av Brønnøysunds legendariske band, Torghatten band, spilte i fjor på festivalen. Da på storscenen, men der har vi ikke plass i år. Uansett er vi er av den oppfatning av de definitivt skal spille på festivalen. De har nye låter siden forrige opptreden, er enda mer samspilt, så gled dere til den beste utgaven av Torghatten band noen gang.

Hyllest av David Bowie
Nytt av fjoråret var tre ”tribute”-konserter. Vi synes det var en bra suksess og har også tre tributekonserter i år. En av dem blir en hyllest til David Bowie. Dette er spennende, det er få band som covrer Bowie, men her har vi samlet et godt lag musikere. Ronny Bertelsen, bandleder og sang, Trond Viggo Solås, bass, Thomas Pedersen, gitar, Terje Kjørlaug, gitar og Sturla Nøstvik, trommer. I tillegg loves det en orgelmann og gjesteartister.

Så, ja da, det blir mye snadder å høre fra teltscenen i år som tidligere år.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere