tirsdag 12. desember 2017

The Hooters og Skambankt til Rootsen

The Hooters

Det suksessfulle amerikanske bandet The Hooters og rockebandet Skambankt skal spille på Rootsfestivalen i sommer.

-Dette er noe av det ypperste i Rootsfestivalens historie. Bandet har lenge stått på ønskelista, og vi er utrolig glade for at det endelig lyktes å få dem hit, sier festivalsjef Torstein Moe.

Da The Hooters entret musikkscenen i Philadelphia i 1980, ble de fort en stor suksess langs den amerikanske østkysten. Deres unike blanding av ska, reggae og rock n roll var et friskt pust, og da deres første plate ”Amore” ble utgitt i 1983, solgte den over 100.000 eksemplarer.

I 1986 hadde The Hooters hatt fire hitsingler, og turnert non stop. Årets høydepunkt var da bandet fikk æren å bli spurt om å spille på Amnesty International Concert på Giants Stadium i New Jersey. Etter å ha vært ganske ukjent bare et år tidligere, kunne The Hooters nå dele scene med store navn som U2, The Police, Bryan Adams, Lou Reed og Peter Gabriel. The Hooters ga ut «One Way Home» i 1987, som igjen fikk både gull- og platina-status.

På midten av 90-tallet etter flere nye plater og mange års turnéliv tok The Hooters et etterlengtet avbrudd for å konsentrere seg om familieliv og forskjellige soloprosjekt.

Etter mange års musikalsk samarbeid med mange kjente artister som Taj Mahal, Mick Jagger, Willie Nelson og Jon Bon Jovi, kom den rette anledningen i 2001 til å samle bandet igjen. Siden da har The Hooters jobbet hardt med både albumutgivelser og intens turnering, blant annet i Europa. I denne perioden skrev de også mange nye sanger som munnet ut i deres første studioalbum på 14 år, «Time Stand Still», som ble utgitt i 2007. I 2010 gjør Tommy Williams sin intreden i bandet og EP’en ”Five by Five” blir gitt ut. Årets liveutgivelse, ”Give the Music Back”, dokumenterer at bandet er svært så vitalt.

Skambankt

Skambankt debuterte med sitt første album i 2004. Der startet en hardrock-historie som etter hvert har gitt bandet en sterk posisjon på den norske musikkscenen. . De skaffet seg raskt et sterkt live-rykte, og i løpet av de neste årene la bandet flere signatursterke plater på bordet, med hits som «O Dessverre» og «Mantra». Skambankt har trålt land og strand, og bygget karriere og popularitet stein for stein.

Da Skambankt slapp sitt femte album, Sirene (2014), mottok de fantastiske anmeldelser og gikk rett til topps på VG-lista. Bandet har siden den gang turnert Norge rundt, og nå kommer de endelig til Rootsfestivalen.

Skambankt leverer alltid live.  Med en egen blanding av punk, rock, ny og gammal hardrock, er dette en takknemlig oppgave for bandet. Er du ung og rotløs, eller gammel og satt, men glad i rock, vil du sannsynligvis få en heftig konsertopplevelse med Skambankt.

Så langt er følgende artister booket til Rootsfestivalen 2018:

  • Gåte
  • Åge & Sambandet
  • Ida Maria
  • The Hooters
  • Skambankt

Les mer om artistene som skal spille i 2018 her.

Og her kan du kjøpe 3-dagers pass som er i salg NÅ!

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere