onsdag 12. februar 2014 Artister 2014 2014

Timbuktu & Damn!

timbuktu

Timbuktu er en av Skandinavias mest populære artister, og er de siste årene blitt allemannseie også utenfor hiphopmiljøet. Han har etablert seg som en viktig politisk rapper som henter musikalsk inspirasjon fra folkemusikk, amerikansk blues og musikk fra Vest-Afrika og Jamaica. Med hits som “Alla vil till himmelen” og “Det löser seg” er han kjent for å lage fest på scenen.

Timbuktu, eller Jason Michael Robinson Diakité, som er hans egentlige navn, er fra Skåne, den sørligste delen av Sverige. Han rapper på den lokale dialekten og for dette har han vunnet Nordens språkpris. Prisutgiver Foreningen Norden sin begrunnelse var at Diakité «med innlevelse og sosialt engasjement, medvirker til å styrke det skandinaviske språkfellesskapet. På sin skånske dialekt begeistrer han tusenvis av mennesker på tvers av grensene i Norden».

Timbuktu har gjennom de mange årene han vært aktiv som plateartist gitt ut totalt ti album, vunnet Grammis og P3 Guld (i Sverige) og konstant turnert i Sverige og Norge.

31.januar i år slapp han sin nyeste singel ”Spring”, og nytt album kommer i løpet av våren 2014. Timbuktu har et rykte på seg for å holde gode konserter og er en skikkelig entertainer. Vi satser på en forrykende fest når Timbuktu og storbandet hans ”Damn!” entrer scenen på Rootsfestivalen.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere