torsdag 19. april 2018 2018

Tre nye navn klare til årets roots

Årets siste headlinere på hovedscenen

Mother’s Finest, amerikansk funkrock

Hvis du smelter sammen R&B, rock, funk og heavy metal, så får du en lyd som  er farlig, provoserende og lidenskapelig. Dette er lyden av Mother’s Finest!

Mother’s Finest er et band kjent for sin nyskapende musikk og sin liveopptreden. De startet i 1970, og ble etterhvert “oppdaget” av CBS der de fikk platekontrakt og ga ut fem album. I Europa fikk Mother Finest nærmest kultstatus, og var spesielt populære i  Nederland.

Etter utgivelsen av plata Iron Age i 1983, kanskje bandets hardeste og mest slitesterke plate, ble Mother§s Finest oppløst. Men det tok bare seks år før de var sammen igjen, og ga ut liveplata Subluxation til stort bifall fra kritikerne.

Hellbillies

En liten godbit til countryrock- og rootsfans: Ål-bandet Hellbillies kommer til Rootsfestivalen i sommer.

Hellbillies står støtt som fjell i norsk rock. I snart 30 år har bandet herjet hitlister, konsertscener og festivaler med sin jordnære rock med tekster på norsk og hallingdialekt. Gruppen har gitt ut 15 album og de fleste har solgt til gull eller platina. Bandet har vunnet tre Spellemannpriser og ble kåret til Årets spellemann i 2007.

Forløperen for Hellbillies var Kåd’nbandet med vokalist Aslag Haugen i spissen, men da Aslags bror Lars Håvard kom med i bandet som gitarist i 1990, skiftet bandet etterhvert navn til Hellbillies. I starten spilte bandet coverlåter og sang på engelsk, men da Hellbillies skulle spille inn debutalbumet, skrev multiinstrumentalist Arne Moslåtten tekster på hallingdialekt til sangene. Øystein Sunde likte opptakene så godt at han ga dem kontrakt på sitt eget plateselskap Spinner Records,  og i august 1992 kom albumet Sylvspente boots ut. Albumet solgte over 50 000 eksemplarer som ga bandet gullplate.

Julie Bergan – ungt poptalent

Julie Bergan er bare 24 år, men har siden 2014 vist at hun er en av Norges mest ettertraktede liveartister med et energisk liveshow. Så langt har det unge talentet passert over 160 millioner streaminger på Spotify.

Julie Bergan er fra Skien og startet sin karriere i 2012 gjennom russelåten Supernova som ble spilt inn sammen med norske Cir.Cuz. Låten lå på norske topplister i totalt 16 uker i 2012 og 2013, og oppnådde femteplass som beste plassering. Hun deltok siden på norske Melodi Grand Prix i 2013 med låten Give A Little Something Back. I september samme året ble hun signert av Warner Music Norway og mot slutten av samme år kom Undressed ut sammen med Idol-deltager Astrid S, som opptrådte på Rootsfestivalen i fjor.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere