torsdag 5. februar 2015 2015

Violet Road, Jethro Tull´s Ian Anderson og Torghatten Band

Band-collage5. februar starter salget av dagspass og vi kan nå presentere tre nye artister som skal spille på hovedscenen under årets Rootsfestival.

Violet Road:

Det er ikke ofte vi tar en ønskereprise med så få år i mellom, men Violet Road vil vi så definitivt ha igjen på Rootsfestivalen! Violet Roads glade smittende humør og energi på scenen har gjort dette bandet til publikumsyndlinger hos det norske folk. De fikk i hvert fall Rootspublikumet i ekstase da de opptrådte i 2013. De fire brødrene Håkon, Hogne, Halvard og Herman Rundberg fra Kåfjord pluss vokalist Kjetil Holmstad-Solberg serverer popmusikk med melankolske stemninger, en fandenivoldsk feststemning, vakre harmonier, trekkspill, mandolin, saksofon, tangenter i alle fasonger og en smak av svensk visetradisjon. Det er bare å glede seg!

Ian Anderson plays the best of Jethro Tull:

Den britiske rocklegenden og fløytisten Ian Andersen er kjent som frontfigur og låtskriver fra Jethro Tull, som har vært på festivalens ønskeliste i flere år. Midt på 70-tallet var Jethro Tull et av de mest suksessfulle livebandene på scener rundt om i verden. Med over 30 albumutgivelser, over 50 millioner solgte plater og over 40 år i bransjen har ukommersielle Jethro Tull turnert over hele verden og spilt i snitt over 100 konserter i året for sine tilhengere. På slutten av 2011 var det imidlertid slutt på æraen. Jethro Tull løste seg opp som band, og Ian Anderson og gitarist Martin Barre gikk hver sine veier. Ian Anderson fortsetter sin musikalske karriere, og har gitt ut seks album under eget navn. Han turnerer fortsatt med sitt nye band, og spiller i tillegg musikk fra Jethro Tull sin store musikkatalog.

Torghatten Band:

Et av Brønnøysunds legendariske band, Torghatten band, gjør seg klar for hovedscenen under årets Rootsfestival. Foruten Gunnar Pedersen er også Terje Tranaas fra Sambandet hyret inn til konserten. Det begynner å nærme seg 40 år siden Torghatten band hadde sin første opptreden. Det var i 1977 det hele startet, og i de kommende årene spilte bandet omtrent hver helg fra Mo i Rana i nord til Namsos i sør. Besetningen i Torghatten band på Rootsfestivalen er: Sigve Skjelsvik, bass, Arnt Strømsnes, gitar, Rolf Leander Pedersen, vokal og gitar, Ivar Harry Johansen, trommer, Gunnar Pedersen, gitar og Terje Tranås, keyboards.

Les mer om artistene her.

Nå er både dagspass og festivalpass til salgs. Klikk her for å kjøpe billetter. 

Klikk her for foreløpig program.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere